Efect neobisnuit al exercitiilor fizice

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 8, 2014 Under: sanatate


Exercitiile fizice practicate regulat sunt bune nu numai pentru sanatatea cardiovasculara si pentru cea articulara, ci cresc si toleranta la durere, au constatat oamenii de stiinta australieni.

Un studiu recent aduce un nou argument sa facem sport, anunta Destinationsante.com.

Beneficiile activitatii fizice contra durerii au fost observate de oamenii de stiinta de la Universitatea din South Wales, Australia.

In cadrul studiului lor au fost monitorizati 24 de tineri sanatosi, dar sedentari, cu scopul de a le evalua pragul de durere.

Jumatate dintre ei au participat la un program de miscare de intensitate moderat spre intensa, timp de sase saptamani. Mai exact, ei au facut trei sedinte saptamanale de ciclism in interior. Fiecare sedinta dura 30 de minute si trebuia efectuata la 75% din frecventa cardiaca maxima. Celalalt grup nu si-a schimbat nimic din modul de viata.

Pentru a le testa toleranta la durere, cercetatorii au folosit un sistem aplicat la nivelul bratului, care exercita o presiune progresiva.

S-a observat ca persoanele din grupul celor care au facut miscare au o mai buna toleranta la durere.

Specialistii spun ca acest lucru este pus pe seama "unui lucru care se petrece la nivelul creierului si care modifica rezistenta la durere". Este posibil ca secretia de endorfine, neurotransmitator cunoscut pentru capacitatile antalgice, sa aiba legatura cu acest lucru.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: efect  exercitii  fizice