Dupa cati ani devine periculos telefonul pentru creier

Posted by Alin Marinescu on Thursday, November 13, 2014 Under: sanatate

Dupa cati ani devine periculos telefonul pentru creier

Riscul de a face cancer cerebral apare dupa 25 de ani de folosire a telefonului mobil, se arata intr-o cercetare recenta.

Persoanele care vorbesc frecvent la telefonul mobil isi tripleaza riscul de a face cancer cerebral dupa 25 de ani de folosire a acestuia, anunta Daily Mail.

O cercetare recenta aparuta in publicatia "Pathophsiology" arata ca probabilitatea de aparitie a gliomului, un cancer cerebral dezvoltat la nivelul celulelor gliale, este mai crescuta dupa multi ani de folosire intensa a telefonului mobil.

Noul studiu desfasurat de oamenii de stiinta de la Spitalul Universitar din Orebro, Suedia, contrazice cercetarea de amploare din 2010, care nu a gasit dovezi evidente intre folosirea mobilului si cancerul cerebral.

In cadrul noului studiu, specialistii au comparat 1.380 de pacienti cu cancer cerebral cu tot atatea persoane care nu aveau aceasta boala.

Voluntarii care au folosit mobilul sau telefonul fara fir pe o perioada de 20-25 de ani aveau o probabilitate de doua ori mai mare de a fi diagnosticati cu gliom in comparatie cu cei care au folosit aceste aparate mai putin de un an.

Cei care au folosit mobilul sau telefonul fara fir peste 25 de ani aveau un risc de trei ori mai mare de a face aceasta forma de tumoare cerebrala.

In 2011, Organizatia Mondiala a Sanatatii a clasificat telefoanele mobile ca "posibil cancerigene".

sursa: www.ziare.com

In : sanatate 


Tags: creier  pericol  telefon  mobil