Dovleacul te scapa de kilogramele in plus si te mentine tanara

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 22, 2014 Under: sanatate


Dovleacul este una dintre legumele cele mai sanatoase, de mare ajutor intr-o dieta si care ne ajuta sa ne mentinem tineretea mai mult timp.

Dovleacul are o multime de proprietari benefice si este incarcat cu multe substante nutritive, fiind un aliment excelent pentru cei care au nevoie pentru a pierde in greutate.

Este scazut in calorii
Dovleacul este scazut in carbohidrati si grasimi, de aceea, este util in pierderea in greutate. De asemenea, este un substitut minunat pentru cartofi si are o multime de calorii.

Este bogat in fibre

Dovleacul este foarte bogat in fibre sanatoase, de aceea, se considera ca este foarte util pentru constipatie si diaree. Fibrele ajuta la eliminarea toxinelor din intestin si aduce un echilibru in flora intestinala. In plus, ajuta pentru a imbunatati performanta generala a tractului gastro-intestinal.

Este bogat in vitamine si minerale

Dovleacul este foarte cantitati mari de vitamine C, A si K. Vitamina C este foarte importanta pentru cresterea si regenerarea tesuturilor, iar vitamina K este esentiala pentru stabilirea si intarirea oaselor si a inimii.

Vitamina K este continuta in forma de caroten natural (da culoarea portocalie a dovleac) este extrem de utila pentru piele, par si ochi. Aceasta stimuleaza oasele, imbunatateste imunitatea si functionarea sistemului de reproducere. In plus fata de aceste vitamine si minerale esentiale, dovleacul contine magneziu, mangan, potasiu, fier si fosfor.

Dovleacul este anticarcinogenic

Acesta are astfel de proprietati, din cauza antioxidantilor pe care ii contine. Impreuna cu vitamina C si beta-carotenul sunt instrumente puternice in lupta impotriva cancerului si a tumorii, prin modificarea celulelor. Lupta cu success impotriva radicalilor liberi si protejeaza organismul de imbatranire.

Previne diferite boli

Consumul prelungit de dovleac protejeaza organismul de diferite boli. Este scazut in grasimi si colesterol, si protejeaza inima si sistemul circulator de boli.

Continutul fibrelor previne problemele cu colon si a bolilor asociate

Mangan, magneziu si vitamina C ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, cresterea densitatii si puterea lor, prevenind astfel osteoporoza.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: dovleac  kilograme in plus  mentine tanara