Dependent de cafea? Iata ce boala poti face

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 8, 2014 Under: sanatate


Consumul excesiv de cafea este asociat cu un risc mai mare de aparitie a diabetului, dupa cum se arata intr-o cercetare recenta a specialistilor italieni.

Excesul de cafea dauneaza sanatatii. Persoanele care consuma zilnic peste trei cesti de cafea au un risc mai mare de aparitie a prediabetului, o stare premergatoare aparitiei diabetului, informeaza Top Sante.

Probabilitatea de imbolnavire este mai mare la cei care sufera de hipertensiune sau sunt obezi ori au exces de greutate, au descoperit cercetatorii de la Spitalul de Cardiologie San Daniele din Italia.

In cadrul cercetarii, au fost monitorizate 1.180 de persoane hipertensive, cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani, timp de sase ani. Dintre acestia, 87% beau intre una si trei cafele pe zi, iar 13% consumau mai mult de trei cesti zilnic.

La finalul studiului, 24% dintre participanti au fost diagnosticati cu prediabet. Consumatorii moderati au avut un risc de 34% de a face prediabet, in vreme ce aceasta probabilitate a fost de 50% la cei care consumau peste trei cafele zilnic.

Specialistii au observat si o legatura intre prediabet si o lentoare in ceea ce priveste metabolizarea cofeinei.

Studiul de fata contrazice o alta cercetare efectuata de o echipa de specialisti din SUA si Singapore, care arata ca un consum de trei cesti de cafea pe zi scade cu mai mult de un sfert riscul de a face diabet.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: dependenta  cafea  boala