De ce nu ar trebui sa bea barbatii mai mult de doua cafele pe zi

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, October 20, 2014 Under: sanatate

De ce nu ar trebui sa bea barbatii mai mult de doua cafele pe zi

Cafeina are un impact negativ asupra fertilitatii barbatilor, in vreme ce alcoolul, consumat cu masura, are efecte pozitive, se arata intr-o cercetare recenta.

Barbatii care consuma peste doua cafele tari pe zi au una din cinci sanse de a deveni tata in urma fertilizarii in vitro (FIV), informeaza The Telegraph.

In cazul celor care beau mai putin de o cafea pe zi, probabilitatile sunt estimate la 52%.

Concluziile apartin cercetatorilor de la Spitalul General din Massachusetts, Boston, care au anuntat, in cadrul unei conferinte desfasurate in Hawaii ca o cantitate crescuta de cafeina dauneaza spermei la nivel molecular.

Specialistii au monitorizat 105 barbati cu varsta medie de 37 de ani, ale caror sotii sau prietene au recurs la FIV in perioada 2007 - 2013.

O doza de espresso contine in jur de 100 mg de cafeina. Barbatii care beau 265 mg sau mai mult au cea mai mica sansa de a deveni tati in urma FIV.

Studiul a mai aratat, de asemenea, si ca berea poate avea efect benefic in cazul fertilitatii masculine, insa nu trebuie consumat mai mult de o halba si jumatate pe zi.

Barbatii care beau in jur de 22 g de alcool pe zi au de doua ori mai multe sanse de a deveni tati in urma fertilizarii in vitro.

Specialistii spun ca un consum moderat de alcool reduce stresul si ajuta conceptia.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: barbati  cafea