De ce este sanatos sa mancam lactate grase

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, September 24, 2014 Under: sanatate


Cu toate ca medicii recomanda limitarea consumului de produse lactate integrale, un studiu recent arata ca acestea aduc si beneficii sanatatii.

Consumul de lactate integrale poate preveni diabetul zaharat de tip 2, informeaza La Montagne, citand o cercetare a oamenilor de stiinta suedezi de la Universitatea din Lund, Malmo.

Astfel, persoanele care mananca frecvent lactate cu un continut ridicat de grasime isi reduc cu 23% probabilitatea de a face diabet zaharat de tip 2.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au monitorizat 26.930 de persoane cu varsta cuprinsa intre 45 si 74 de ani, pe o perioada de 14 ani.

Au fost analizate obiceiurile alimentare ale voluntarilor, tinandu-se cont si de alti factori de risc, precum indicele de masa corporala (IMC), activitatea fizica si fumatul.

Consumul zilnic de cel putin 30 ml de smantana a fost asociat cu o reducere cu 15% a riscurilor de a face diabet, iar cel de lapte integral (180 ml) a ajutat la scaderea cu 20% a probabilitatii de imbolnavire.

Studiul contrazice recomandarile medicilor, potrivit carora consumul de grasimi saturate trebuie limitat, din cauza riscului de crestere a colesterolului "rau" si, implicit, de producere a infarctului si a accidentului vascular cerebral.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: sanatos lactate grase