Cum tratezi artrita

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, September 14, 2014 Under: sanatate


Milioane de oameni din întreaga lume suferă de o formă de artrită. Deoarece se crede că este incurabilă, medicul prescrie medicamente pentru a reduce simptomele.

Potrivit unor studii efectuate de medicii britanici, durerea și invaliditate cauzată de artrită pot fi atenuate și chiar prevenite prin dietă și terapii alternative.

Dietă și nutriție
Regimul alimentar are un impact major asupra artritei. Adoptă o dietă bogată în fructe proaspete, legume, nuci și cereale integrale. Acestea sunt bogate în substanțe nutritive necesare în lupta împotriva radicalilor liberi. În felul acesta țesutul se va reface, oasele, mușchii și tendoanele se vor repara. Totodată, consumă alimente alcaline, cum sunt legumele cu frunze verzi, aloe vera și suc de cireșe. Evită făina albă, zahărul, drojdia, produsele lactate, alcoolul și tutunul.

Medicina pe bază de plante
Pe lângă schimbarea regimului alimentar poți apela și la leacurile cu plante, acestea având un rol important în reducerea inflamațiilor cauzate de artrită. Printre plantele indicate se numără:  curcuma, scoarța de salcie, ceaiul verde, ghimbirul, valeriana și urzica.

Masajul
Este dintre cele mai importante terapii în tratamentul artritei. Persoanele afectate de această boală au circulația proastă în țesuturile musculare, ceea ce favorizează apariția durerilor articulare. Masajul stimulează circulația sângelui în zonele cu probleme ale organismului. Cei bolnavi de artrită ar trebui să urmeze un program de masaj de 2-3 ori pe săptămână, pentru început, apoi o dată pe săptămână timp de mai multe luni.

Acupunctură
Potrivit Dr. William M. Cargile, președintele Asociației Americane de Medicină Orientală, artrita reumatoidă este o urmare a unei probleme autoimune. Prin acupunctură durerea este diminuată și chiar îndepărtată, cu ajutorul endorfinelor, substanțe care ajută la declanșarea unei stări de bine, reducând, în special, durerile de spate.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: tratament  artrita