Cum se trateaza otita

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, October 1, 2014 Under: sanatate


Cum tratam otita

Antibioticele sunt de obicei prescrise pe o perioada de trei, cinci sau sapte zile, in functie de tipul acestora. Tratamentul trebuie urmat dupa sfatul medicului chiar daca simptomele se amelioreaza sau dispar inainte de a-l termina. In general se simte o atenuare a simptomelor in primele 48 de ore de la inceperea administrarii antibioticelor. In timpul acestor prime 48 de ore simptomele probabil vor persista dar acest lucru nu inseamna ca antibioticele nu actioneaza. Pentru calmarea durerilor sau febrei se poate administra paracetamol in functie de greutatea sau varsta copilului. Intre timp copilul poate fi din nou examinat pentru a vedea daca trebuie schimbat antibioticul. La terminarea tratamentului cu antibiotice, copilul trebuie tinut sub observatie pentru a ne asigura ca infectia a fost eliminata complet.

Sunt necesare antibioticele?

Folosirea antibioticelor a fost pusa sub semnul intrebarii de catre cei care sustin ca unele infectii au drept cauza virusuri si nu bacterii. Antibioticele nu sunt eficiente contra virusurilor, iar din aceasta cauza unele persoane se tem de folosirea in exces a acestora. Unele studii demonstreaza ca in jur de 30% din otitele medii nu se vindeca de la sine fara ajutorul unui tratament cu antibiotice.

Deci 70% se pot vindeca de la sine. Problema este ca nu pot fi identificate cele 30 de procente printr-o simpla examinare a urechii. Identificarea este importanta deoarece otita medie netratata poate duce la complicatii infectioase mai grave.

In unele situatii, in cazul unui copil mai mare, unii medici pot opta pentru supravegherea acestuia pana cand infectia se resoarbe, fara a mai administra imediat antibiotice. In schimb, daca infectia este grava, in special la copiii mici, medicul prescrie un antibiotic. Aceasta alegere depinde in intregime de situatie.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : sanatate 


Tags: tratament otita