Cum se transforma cofeina in otrava pentru organismul tau

Posted by Stiri din Sanatate on Thursday, October 16, 2014 Under: sanatate



Nu de putine ori s-a vehiculat in media ideea ca produsele ce contin cofeina sunt periculoase si pot avea chiar efect letal asupra oamenilor. De altfel, au fost prezentate si cateva cazuri referitoare la moartea unor persoane ce au consumat bauturi energizante cu un continut mare de cofeina.

Specialistii nu au ajuns la un consens in legatura cu faptul daca moartea survine sau nu din cauza cofeinei. Cert este insa ca exista o serie de efecte neplacute ale consumului de cofeina, iar noi le vom trece in revista.

1. Provoaca diaree – este un efect des intalnit in randul consumatorilor de cofeina; pe cale de consecinta, cei care sufera d econstipatie pot folosi in favoarea lor aceasta proprietate a cafelei.

2. Conduce la hipertensiune arteriala – nu vorbim de un consum moderat de cafea (o ceasca pe zi), ci de consumul scapat de sub control, cand o cantitate prea mare de cofeina determina cresterea tensiunii arteriale.

3. Creste glicemia – persoanele care sufera de diabet de tipul 2 se pot confrunta cu o serie de probleme cauzate de cofeina, printre care si aceea ca afecteaza sensibilitatea corpului la hormonul numit insulina, atat de esential pentru transferul glucozei la celule.

sursa: lyla.ro

In : sanatate 


Tags: transformare  cofeina  otrava  organism