Cum sa mananci sparanghel pentru a elimina toxinele

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, October 20, 2014 Under: sanatate

Cum sa mananci sparanghel pentru a elimina toxinele

Sparanghelul are multe beneficii si proprietati care ajuta la eliminarea toxinelor in mod natural. Descoperiti cum sa-l gatiti cu ușurinta.

Cel mai bun timp pentru a va bucura de aceasta leguma este in perioada de primavara (in special in lunile aprilie si mai), desi este adevarat ca il putem gasi in supermarket-uri aproape tot anul.

Dintr-un punct de vedere nutrițional, mai ales in ceea ce priveste diferitele proprietati si beneficii nutritionale pe care le aduce, trebuie sa distingem trei soiuri pe care le putem gasi pe piata: sparanghel alb, sparanghel verde și sparanghel roscat.

Cu toate acestea, nu exista nicio indoiala ca, indiferent de tipul de sparanghel pe care il consumati, una dintre cele mai importante beneficii ale acestei legume este virtutea de a elimina toxinele complet natural, datorita actiunii de purificare si diuretica.

Consumul de sparanghel este ideal pentru a elimina toxinele, insa este foarte importanta forma de pregatire, pentru a va putea bucura de beneficiile lui:

Gatit in apa: pur și simplu se spala bine și se leaga sparanghelul vertical cu ajutorul unui fir. Se pune apa la fiert intr-o oala inalta si se adauga sparanghelul, capul legumei trebuie sa fie in afara apei. Lasati sa fiarba timp de 10 minute daca sparanghelul este mai subtiire, si 15 minute daca este mai gros.

Aburit: aceasta metoda este asemanatoare cu cea in care se fierbe sparanghelul. Cert este ca aburit sau fiert, acesta isi pastreaza aroma sa naturala.

Gatit pe gratar: ungeti cu un pic de ulei de masline gratarul, se pune sparanghelul si se lasa sa se coaca, dar evitati sa il ardeti.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: sparanghel  eliminare  toxine