Cum sa eviti discomfortul cauzat de folosirea indelunga a mobilelor si tabletelor

Posted by Stiri din Sanatate on Tuesday, September 23, 2014 Under: sanatate


Pentru toate bucuriile pe care telefoanele mobile, tabletele și mouse-ul le-au adus omenirii, există și câteva dezavantaje: durerile cronice de-a lungul brațelor și umerilor pe care le suportă mulți utilizatori avizi ai tehnologiilor de ultimă generație, scrie DPA.

Asociația germana pentru industria tehnologică Bitkom a făcut publice câteva sfaturi pentru evitarea acestor neplăceri.

Crampele cauzate de scrierea pe tastatura computerului sau tenosinovita (inflamație a tecilor conjunctive care învelesc tendoanele) poate fi o consecință a folosirii în exces a degetului mare la scriere pe un dispozitiv mobil. Evitați acest lucru prin tastarea cu toate degetele, nu doar cu degetul mare. În plus, trebuie evitată și tastarea prea rapidă, recomandă Bitkom.

O alta problema este cea a durerilor de gât cauzate de încordarea pentru a vedea textul, în timpul tastării pe micile ecrane ale notebook-urilor și tabletelor. Evitați acest lucru prin obținerea unei tastaturi și mouse externe și, eventual, chiar a unui monitor de utilizat atunci când nu sunteți pe drum, mai notează DPA.

Folosirea mouse-ului poate duce la probleme la nivelul brațului, dacă în spațiul de lucru nu este stabilit totul în mod corespunzător. Cel mai bine este să stați astfel încât coapsa și tibia, precum și brațul și antebrațul să fie poziționate în unghiuri drepte. În același timp, mouse-ul și tastatura ar trebui să fie la același nivel cu coatele și palmele, mai recomandă Bitkon, citat de DPA.

sursa: agerpres.ro

In : sanatate 


Tags: evitare discomfort folosire indelungata telefoane mobile tablete