Cum sa evitati deteriorarea pielii

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 8, 2014 Under: sanatate


Pielea este cel mai mare organ al corpului si, de aceea, trebuie sa i se acorde multa atentie.

Iata zece obiceiuri zilnice pe care ar trebui sa le aveti in vedere, ca sa aveti o piele sanatoasa, conform Le Vif.

Nu neglijati demachiatul
Dupa o noapte petrecuta in oras, nu uitati sa va demachiati, inainte de a va culca. Ajutati astfel pielea sa transpire, inlaturand reziduurile acumulate.

Nu umblati la cosuri
Nu trebuie sa le atingeti/sa umblati la ele, ca sa nu se agraveze infectia.

Cafea, langa un pahar cu apa
Cafeaua are efect energizant, dar in acelasi timp deshidrateaza pielea. De aceea, e bine sa aveti langa ceasca cu cafea un pahar cu apa.

Purtati ochelari
Nu vedeti foarte bine, dar nici nu doriti sa purtati ochelari. Clipind mereu din ochi ca sa vedeti mai bine, nu faceti altceva decat sa favorizati aparitia ridurilor.

Atentie la sare!
Poate veti fi uimite daca veti afla cata sare consumati pe zi. Incercati sa reduceti snacks-urile si alte feluri de mancare 
sarate, deoarece sarea usuca pielea.

Evitati dusurile prea fierbinti
Apa fierbinte distruge stratul superior al pielii. Iesiti din dus in momentul in care pielea incepe sa se inroseasca, pentru a evita deshidratarea.

Limitati gomajele
Din cand in cand (o data pe saptamana), un gomaj este benefic pentru piele. Cand il efectuati de mai multe ori pe saptamana, stratul superior al pielii se distruge.

Nu stati prea mult in aer conditionat
Aerul conditionat usuca foarte tare aerul ambiental si, odata cu acesta, si pielea. Incercati, pe cat posibil, sa stati mai putin in raza sa sau sa-l inchideti.

Practicati mult sport
Exercitiile imbunatatesc circulatia sanguina, inclusiv cea a pielii fetei. In plus, sportul stimuleaza transpiratia si astfel pielea se detoxifica.

Nu mergeti prea des la sauna
Se stie ca practicarea saunei este foarte relaxanta, insa daca o faceti prea des, atunci va puteti astepta ca pielea sa-si piarda din elasticitate.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: evitare  deteriorare  piele