Culoarea naturală a unghiilor îți spune la ce boli ești predispusă

Posted by Stiri din Sanatate on Saturday, November 15, 2014 Under: sanatate

Culoarea naturală a unghiilor îți spune la ce boli ești predispusă

Dacă îți analizezi unghiile cu atenție, poți afla multe lucruri importante despre starea ta de sănătate. Află la ce afecțiuni ești predispusă.

Ai unghiile palide

Dacă mai tot timpul unghiile tale sunt palide , este posibil să suferi de o afecțiune a sângelui, caracterizată printr-un nivel scăzut al celulelor roșii. De asemenea, o culoare pală a unghiilor poate însemna și că ai puțin fier în organism. În cazul în care unghiile tale sunt foarte palide, acesta este un semn că ai putea să suferi de diabet sau de o afecțiune a ficatului.

Ai unghiile îngălbenite

În cazul în care unghiile tale sunt mai tot timpul galbene și ai exclus ca factor principal folosirea ojei, este posibil să suferi de probleme pulmonare. O altă cauză care duce la îngălbenirea unghiilor sunt infecțiile fungice care apar la nivelul lor. Îngălbenirea unghiilor poate fi un semn că tiroida nu funcționează bine sau că suferi de diabet ori psoriazis.

Ai unghiile albe cu pete sau dungi negre

Când apar pe unghii pete sau dungi închise la culoare poate fi un semn că ai probleme grave cu ficatul (de obicei, hepatită). În cazul în care unghiile tale sunt așa din naștere, este posibil să fie o problemă ereditară. Pe de altă parte, unghiile foarte albe indică faptul că există o problemă cronică renală sau cardiovasculară.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: culoare  naturala  unghii  predispunere  boli