Cu ce înlocuiești alimentele care conţin colesterol

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, September 14, 2014 Under: sanatate


Există anumite mâncăruri care conțin colesterol și care, consumate în exces, îți pot pune în pericol sănătatea. Acestea pot fi înlocuite cu alimente mult mai sănătoase.

Alege alimente sănătoase
Astfel, alimente bogate în colesterol, precum mezelurile, maioneza ori tocăturile pot fi înlocuite cu salată cu ton, somon sau cu fructe de mare, carne de curcan, peşte la grătar sau la cuptor, în combinaţie cu legume fierte.

Totodată, nu uita nici de fructele oleaginoase, precum nuci, fistic, alune şi migdale. Conţin grăsimi vegetale utile pentru echilibrarea grăsimilor din sânge.

Și mișcarea scade colesterolul
Este important să ai o viață sănăstoasă, ceea ce implică mișcare, cel puțin 30 de minute în fiecare zi. Evită, de asemenea, mâncărurile prăjite, bogate în grăsimi. Dacă te numeri printre persoanele care fumează, ar trebui să renunți la acest obicei.

Soia, recomandată
Și produsele pe bază de soia ajută la scăderea colesterolului rău, cunoscut și sub numele de LDL. Este important să mănânci și fructe și legume proaspete în fiecare zi. Introdu, de asemenea, și fibre în alimentație, căci un studiu al cercetătorilor americani a demonstrat că persoanele care au consumat fructe și legume zilnic, timp de o lună, au avut un nivel cu 11% mai mic al colesterolului rău.

Fii atentă și la condimente
Unele condimente au o proprietate extraordinară: stimulează digestia, ceea ce va duce la o ardere rapidă a caloriilor. Mai mult, nici nu irită stomacul. Printre ele se numără cimbrul, busuiocul şi tarhonul.

Trebuie să fii foarte atentă dacă foloseşti condimente iritante pentru stomac, precum usturoiul, paprika și chili.

Ce fac dacă am intoleranţă alimentară?
Probleme cu sănătatea pot apărea şi dacă ai intoleranţă alimentară. Dacă ai această afecţiune, apar simptome precum dureri de stomac, balonare, constipaţie sau diaree, tuse, erupţii pe piele, dureri articulare, cefalee, migrene şi oboseală cronică.

În acest caz, este inidicat un consult de specialitate. În urma unor teste, va stabili ce alimente îți cauzează starea de disconfort și va alege tratamentul adecvat.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: inlocuire  alimente  contin colesterol