Cinci beneficii ale consumului de castane

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, September 24, 2014 Under: sanatate


Importantă sursă nutriţională, castanele aduc nenumărate beneficii organismului. Iată câteva dintre acestea. 

Au un conţinut scăzut de grăsimi 

Este de menţionat faptul că, deşi sunt fructe oleaginoase, au un conţinut scăzut de grăsimi şi pot contribui la scăderea în greutate şi la reglarea nivelului de colesterol datorită fibrelor care inhibă absorbţia excesivă a acestuia. Totodată, castanele reglează nivelul glicemiei. 

Întăresc sistemul imunitar 

Potrivit specialiştilor, castanele au un conţinut important de vitamina C, substanţă esenţială în protejarea sistemului imunitar. De asemenea, pulpa conţine o cantitate importantă de acid folic, care joacă un rol capital în producţia de celule noi în organism. 

Sursă de minerale 

Pe lângă vitamina C, castanele conţin din belşug calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, zinc şi potasiu. De asemenea, contribuie la buna funcţionare a organismului, reglând echilibrul electrolitic, scăzând tensiunea arterială şi rata cardiacă. Fierul, în schimb, previne riscul apariţiei anemiilor. 

Tratează varicele 

O porţie de piure de castane dulci pe zi, timp de câteva săptămâni, poate ajuta la prevenirea şi chiar tratarea varicelor. De asemenea, extractul de castane ajută la diminuarea umflăturilor, dar şi a altor simptome ale insuficienţei venoase cronice. 

Ideale pentru dureri reumatice 

În cazul utilizării externe a castanelor, specialiştii susţin că pot ajuta la vindecarea şi ameliorarea durerilor cauzate de reumatism sau degerături. Tot ce trebuie să faceţi este să puneţi la fiert cinci mâini de castane în trei litri de apă. Se lasă la fiert până scad la jumătate. Decoctul rezultat se filtrează, iar cu acesta se fac spălături calde pe zonele cu probleme. Repetaţi procesul zilnic până obţineţi rezultate.

sursa: ziarulring.ro

In : sanatate 


Tags: beneficii consum castane