Cele mai utile fructe care lupta impotriva constipatiei

Posted by Stiri din Sanatate on Thursday, October 2, 2014 Under: sanatate


Simptomele constipatiei sunt foarte neplacute, insa puteti scapa de ele cu ajutorul fructelor, care va facilita digestia.

Pentru a face fara acestei probleme, trebuie sa luati mai multe fibre, care pot stimula intestinele pentru a le curata de la infundarea cu deseuri. Iata care sunt cele mai eficiente fructe care lupta impotriva constipatiei:

Fructe uscate

Fructe uscate, cum ar fi prune uscate, curmale, smochine, stafide și caise sunt o sursa buna de fibre. Prunele uscate contin cantitati mari de fibre, dar si substanta sorbitol, care actioneaza ca un laxativ natural.

Mere

Merele, mai ales pielea lor, au o multime de fibre. Coaja lor este utila din cauza cantitatii mari de vitamine pe care le contine. Mancati mere in cea mai mare masura posibila, deoarece ele reduc, constipatia extrem de bine!

Prune

Prunele proaspete sunt un instrument puternic impotriva constipatiei. Mancati aceste fructe timp de cateva zile, dar nu exagerati, deoarece ele contin multe zaharuri. Ca si merele, perele, de asemenea, au o cantitate mare de fibre in piele. Prin urmare, este mai bine sa le consumati intregi, necuratate. Consumul regulat de aceste fructe minunate reglementeaza sistemul digestiv foarte bine.

Capsuni

Impreuna cu mure si zmeura, capsunile au cantitati imense de fibre care ajuta sistemul digestiv pentru a intra intr-un ritm normal. Aceste fructe au de asemenea un indice glicemic scazut, ceea ce le face foarte utile in dieta pentru a pierde in greutate, si sunt utile pentru diabetici.

Banane

Bananele sunt primii asistenti in tratamentul constipatiei. Dar este important sa mancati numai banane coapte. Cele care sunt necoapte poate agrava mai rau situatia.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: fructe constipatie