Ce trebuie sa mancam ca sa dormim bine

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, August 31, 2014 Under: sanatate


Consumul de orez este asociat cu o imbunatatire a calitatii somnului, este concluzia unei cercetari recente a specialistilor japonezi.

Pentru a dormi bine, nu trebuie sa mancam mult seara. In schimb, trebuie sa consumam anumite alimente, cum este orezul, anunta Medisite.fr.

La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta japonezi de la Universitatea din Kanazawa, in urma unui studiu la care au participat 1.848 de persoane, barbati si femei, cu varsta cuprinsa intre 20 si 60 de ani.

Voluntarii au raspuns la intrebari privind alimentatia, iar specialistii au analizat legaturile posibile intre calitatea somnului si consumul de orez, paste si paine. Orezul s-a detasat ca alimentul care aduce beneficii in cazul calitatii somnului. Painea nu are niciun impact asupra somnului, in schimb, taiteii ar putea avea efecte negative.

Potrivit specialistilor, indicele glicemic ridicat al orezului creste nivelul de triptofan, proteina utila pentru producerea serotoninei, substanta chimica cerebrala care induce somnul.

Cercetarea a aparut in publicatia "PlosOne".

Sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: mancare somn usor