Ce trebuie sa faci pentru dinti sanatosi

Posted by Stiri din Sanatate on Saturday, September 13, 2014 Under: sanatate


Un obicei periculos pe care il au multi oameni le ameninta sanatatea dintilor si a cavitatii orale, in general. Cei care nu respecta regula spalarii pe dinti inclusiv seara, inainte de culcare, au motive de ingrijorare.

Noaptea nu trebuie sa insemne numai odihna si relaxare. Inainte de asta oamenii au nevoie si de o igiena orala corespunzatoare, scrie Huffington Post. Din aceasta cauza se poate forma pe dinti un strat bacterian sub forma placii dentare.

Ea are drept consecinta cariile si chiar afectiunile gingivale. Experta in domeniul stomatologiei, Deepinder Sahota, din Fremont, California, spune ca totul se depune intre gingii si dinti, iar spalatul pe dinti previne acumularea acestui strat.

Daca se intampla altfel, dintii sunt atacati, iar o consecinta si mai grava e aparitia tartrului. El are culoarea galbena, este solid si se depune in special intre dinti. Inflamatia si sangerarea gingiilor sunt consecinte probabile ale aparitiei tartrului. Pierderea dintilor reprezinta o alta urmare extrem de neplacuta a prezentei lui.

Cel mai bine e ca dintii sa fie curatati de doua ori pe zi cu pasta ce contine fluor. In plus, e necesara o periuta de dinti cu peri moi, care sa nu afecteze sanatatea gingiilor. Fiecare dintre noi are nevoie de aproximativ doua minute pentru o curatare temeinica, spun specialistii.

O masura suplimentara de igiena orala e si folosirea atei dentare, ea avand capacitatea de a curata si spatiile dintre dinti. Nu trebuie uitat insa faptul ca guma de mestecat nu inlocuieste metoda clasica a pastrarii igienei orale, ea dandu-ne doar o respiratie proaspata.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: dinti  sanatosi