Ce te mentine in forma, in afara de sport

Posted by Stiri din Sanatate on Thursday, November 13, 2014 Under: sanatate

Ce te mentine in forma, in afara de sport

Oamenii pot ramane intr-o forma optima la varste mai inaintate daca adopta o gandire pozitiva, se arata intr-o cercetare recenta.

Exista o modalitate prin care oamenii pot ramane in forma din punct de vedere fizic pe masura ce inainteaza in varsta: adoptarea unei gandiri pozitive.

Un studiu recent citat de DailyMail arata ca expunerea subliminala la stereotipuri pozitive legate de inaintarea in varsta are ca efect o mai buna conditie fizica.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Yale si cei de la Universitatea California, Berkeley, au vrut sa afle cum ii afecteaza pe oameni stereotipurile legate de varsta.

La cercetare au participat 100 de persoane cu varsta medie de 81 de ani, care au fost impartite in patru grupuri.

Unii dintre participanti au primit mesaje pozitive legate de inaintarea in varsta, carora li s-au prezentat cuvinte precum "agil" sau "creativ". Aceste cuvinte apareau pe ecran foarte repede, fiind percepute de voluntari doar subconstient.

Alti voluntari au fost rugati sa scrie eseuri despre persoane in varsta active.

In urma testelor s-a observat ca persoanele care primisera mesaje pozitive subliminale aveau rezultate mai bune in ceea ce priveste pastrarea echilibrului si se ridicau de pe scaun cu o usurinta mai mare in comparatie cu cei care nu primisera astfel de mesaje.

Cercetarea a fost publicata in "Psychological Science".

sursa: www.ziare.com

In : sanatate 


Tags: mentinere  forma  afara  sport