Ce nu stiai ca te poate imbolnavi de inima

Posted by Stiri din Sanatate on Tuesday, November 18, 2014 Under: sanatate

Ce nu stiai ca te poate imbolnavi de inima

Bolile autoimune sunt asociate cu o probabilitate mai mare de aparitie a afectiunilor cardiace, se arata intr-o cercetare recenta.

Psoriazisul, artrita psoriazica si artrita reumatoida sunt boli autoimune care cresc riscul de aparitie a problemelor cardiace, informeaza Health 24, care citeaza un studiu recent al oamenilor de stiinta de la Scoala de Medicina Perelman din cadrul Universitatii Pennsylvania din Philadelphia.

"Acest lucru nu este atat de surprinzator, dat fiind faptul ca atat bolile autoimune, cat si cele cardiace prezinta un nivel similar de inflamatie sistemica", afirma dr. Alexis Ogdie, unul dintre cercetatori.

Astfel, inflamatia din organism a fost asociata si cu dezvoltarea timpurie a placilor de aterom in artere, spun specialistii.

In cadrul cercetarii, specialistii au analizat datele medicale ale unor pacienti cu boli autoimune: 138.000 cu psoriazis, 8.700 cu psoriazis si cu artrita psoriazica si aproape 42.000 cu artrita reumatoida.

Din grupul de control au facut parte 81.000 de adulti fara aceste boli, iar voluntarii au fost urmariti in perioada 1994 - 2010.

Pacientii cu boli autoimune au avut o probabilitate mai mare de a face un infarct ori un accident vascular cerebral si de a muri din cauza acestora.

sursa: www.ziare.com

In : sanatate 


Tags: imbolnavire  inima