Ce este recomandat sa mananci atunci cand ai varice

Posted by Stiri din Sanatate on Saturday, October 18, 2014 Under: sanatate


Daca aveti vene varicoase, puteti sa imbunatatiti vizibil starea lor cu ajutorul alimentatiei. Iata o lista scurta de alimente si bauturi care pot imbunatati sanatatea dumneavoastra.

Mai mult, pe langa medicamentele si unguentele, care sunt utilizate in aceste tulburari, este esentiala si nutritia. Lipsa de vitamine si fibre esentiale, lipsa de activitate fizica, dieta nesanatoasa, consumul de alcool poate agrava starea pacientului.

Mancati o multime de fructe

Mancati fructe proaspete in fiecare zi, mai ales la micul dejun. Deosebit de importante sunt cele care contin vitamina C. Este un antioxidant natural care protejeaza celulele de la daune, in timp ce creste elasticitatea peretilor celulari si intareste vasele de sange.

Capsunile sunt, de asemenea, recomandate pentru pacientii care sufera de varice. Aceste fructe aromatice, cu exceptia faptului ca contin vitamina C, sunt bogate in taninuri. Taninurile contribuie la acordarea vaselor de sange si elimina riscul de coagulare. Daca va place zmeura si afinele, profitati de actiunea lor benefica pentru sanatate. Ele sunt bogate in bioflavonoide, care sunt compusi naturali care contribuie la consolidarea vaselor de sange.

Cand consumati citrice, nu inlaturati membranele albe ale lor, deoarece ele sunt, de asemenea, bogate in bioflavonoide.

Asigurati-va ca aveti un aport adecvat de fibre.

In alimentatia de zi cu zi, fibrele sunt foarte sunt importante. Ele ajuta la prevenirea constipatiei, mentine colonul sanatos, minimizeaza riscul de a dezvolta cancer de colon si mentine vasele de sange sanatoase. Puteti obtine fibre suficiente nu doar de la zmeura, ci si de la pere, mere, dar, de asemenea, porumb, fasole albe, avocado, orez brun, linte, anghinare, ovaz, mazare, broccoli, migdale si mai multe.

Evitati consumul de grasimi saturate si hidrogenate, precum si surplusul de proteine ​​animale. Acestea au efecte negative asupra sanatatii vaselor de sange, si se gasesc in alimentele procesate și grase din fast-food. Un alt lucru pe care ar trebui sa il evitati, este consumul de burgeri si cartofi prajiti si bauturi carbogazoase. 

Consumati mai mult peste, deoarece acesta contine acizi grasi omega-3, care reduce inflamația și are grija pentru starea de sanatate a sistemului vascular. Consumati de 3-4 ori pe saptamana sau gatiti cu ulei de peste. Evitati zaharul alb, faina alba si orezul alb.

Includeti in alimentatia dvs urmatoarele alimente:

Usturoiul și ceapa, deoarece acestea ajuta la descompunerea fibrinei. Fibrina este o proteina derivata din fibrinogen in plasma sanguina si cheaguri de sange.

Ghimbir – acesta va ajuta la imbunatatirea circulatiei si inhiba coagularea sangelui anormal

Ananas proaspat – are un continut bogat de bromelaina, care ajuta la intarirea venelor.

Hrisca – are un continut ridicat de rutin. Promoveaza starea de sanatate a vaselor de sange, reducand riscul de formare a cheagurilor de sange si aparitia de accident vascular cerebral si boli de inima.

Bauturile cele mai utile sunt:

Ceaiul verde – bogat in antioxidanti, care ajuta cu varicele.

Ceai de castanul calului

Aceasta planta este una dintre cele mai frecvent utilizate pentru varice. Castanul calului poate fi gasit in forma de unguent. Ceaiul va reduce inflamatia si durerea la nivelul picioarelor. Nu ar trebui sa beti mai mult de trei cesti pe zi de ceai.

Ceai de afine

Ceaiul de afine ajuta la tulburarile menstruale, menopauza, precum si o circulatie proasta si coagularea in vasele de sange. Inainte de a bea ceaiul de aceasta planta, este bine sa se consulte un medic, deoarece poate reduce de zaharul din sange!

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: recomandare  mancare  boala  varice