Ce alimente nu trebuie sa tii in frigider si de ce

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, October 1, 2014 Under: sanatate


Cafeaua isi pierde aroma daca este tinuta la frigider, si ce farmec mai are o cana de cafea fara gustul si mirosul sau imbietor? In plus, absoarbe mirosurile din jur, deci nu numai ca nu va mai avea aroma unica de cafea, ci va mirosi ca alte alimente din frigider. Este recomandat sa fie depozitata afara, intr-un borcan etans.

Nici ceapa nu ar trebui tinuta in frigider, pentru ca se strica mai repede. De asemenea, mirosul sau puternic se raspandeste imediat in medii inchise ca frigiderul, astfel incat atat acesta, cat si toate alimentele dinauntru vor mirosi a ceapa.

Mierea poate fi tinuta in borcan ani de zile fara sa se strice. Insa daca o vei tine in frigider, ea va incepe sa se cristalizeze si sa se intareasca, astfel incat iti va fi mult mai greu sa o scoti din borcan.

Nici verdeturile nu ar trebui tinute la frigider. Asemeni cafelei, si acestea absorb mirosurile din jurul lor, deci isi pierd aroma lor originala. In plus, se vor ofili si usca. Cel mai recomandat este sa fie tinute intr-un bol cu apa, asemeni florilor, sau in camara.

Alcoolul, in special cel puternic, nu trebuie tinut in frigider, ci la temperatura camerei. Daca vrei sa fie rece, adauga cuburi de gheata cand il consumi.

Un alt aliment care nu trebuie sub nicio forma tinut la frigider este painea. Aceasta se usuca foarte repede, iar singurul motiv pentru care ar trebui sa pui paine in frigider este daca ai un sandwich pe care il vei manca mai tarziu. In rest, tine painea oriunde altundeva si impacheteaz-o pentru a-si retine umezeala.

Uleiul nu trebuie tinut in frigider pentru ca se ingroasa si devine aproape ca untul. La unele tipuri de ulei, precum cel de masline sau cel de nuca de cocos, acest lucru se intampla mai repede decat la cel de floarea soarelui, iar dupa ce il scoti din frigider dureaza foarte mult timp pentru a reveni la temperatura camerei.

Pepenii pot fi tinuti la frigider, dar numai dupa ce i-ai desfacut. Daca ii vei baga inainte sa ii tai si sa mananci din ei, isi vor pierde proprietatile antioxidante.

Sursa: sanatate.bzi.ro

In : sanatate 


Tags: alimente tinute frigider