Ce aliment sa eviti ca sa nu ai probleme cu inima

Posted by Stiri din Sanatate on Thursday, November 13, 2014 Under: sanatate

Ce aliment sa eviti ca sa nu ai probleme cu inima

Consumul excesiv de carne rosie dauneaza inimii, iar specialistii au aflat recent si de ce.

Un consum crescut de carne rosie favorizeaza intarirea arterelor si aparitia bolilor cardiace. Prin digerarea carnii rosii, in intestin se formeaza compusi care cresc nivelul de colesterol "rau", informeaza Top Sante, care citeaza un studiu aparut recent in revista medicala "Cell Metabolism".

Specialistii de la Institutul Lerner din SUA au analizat modul in care consumul de carne rosie afecteaza arterele.

Din primele teste s-a observat ca un nutrient din carnea rosie (carnitina) creste nivelul unui compus (trimetilamina n-oxid) in sange, care poate modifica metabolismul colesterolului, incetinind eliminarea lui si favorizand acumularea lui pe peretii arteriali. Iata de ce un consum crescut de carne rosie duce la aparitia aterosclerozei.

De asemenea, cercetatorii au observat ca dupa ingerarea carnii rosii, in intestine se produce in cantitati mari un metabolit, gama-butiro-betaina, care contribuie, la randul lui, la ateroscleroza, nivelul acestuia fiind de o mie de ori mai mare decat cel al trimetilamina n-oxid.

"Rezultatele acestui nou studiu permit identificarea unor noi tinte terapeutice pentru a combate sau pentru a impiedica dezvoltarea bolilor cardiace", explica dr. Stanley Hazen, unul dintre cercetatori.

sursa: www.ziare.com

In : sanatate 


Tags: aliment  probleme  inima  evitare