Cartoful crud medicament naturist pentru diverse boli

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 22, 2014 Under: sanatate


Imaginea basmalei cu felii de cartof legate în jurul frunţii este probabil binecunoscută pentru migrene. Dar „merele pământului”, cum mai sunt numiţi cartofii, tratează şi alte afecţiuni.

Sănătos şi hrănitor, cartoful conţine amidon, glucoză, acid folic, vitaminele B1, B6, C şi K, precum şi minerale (potasiu, fosfor şi mangan).

Dacă nu este preparat cu grăsime, este recomandat persoanelor obeze pentru că nu îngraşă. Această legumă conţine tuberină, o substanţă care favorizează creşterea copiilor.

Tratează ulcerul

Sucul de cartofi cruzi este leacul ideal în tratarea ulcerelor gastrice şi a acidităţii gastrice. Calmează şi cicatrizează mucoasele digestive, este antispastic şi diuretic.

Dacă suferi de litiază biliară, de ulcer sau de gastrită, bea timp de o lună, dimineaţa, pe stomacul gol, un pahar cu suc de cartofi.

Se pun două degete de suc într-un pahar, se completează cu apă şi cu suc de morcov în aceeaşi cantitate. Atenţie, sucul se alterează repede, de aceea trebuie consumat imediat ce a fost preparat. Sunt recomandate soiurile rozalii.

Bun pentru arsuri

Cartoful crud vindecă arsurile, degerăturile, ulceraţiile şi edemele pleoapelor. Se rad câţiva cartofi, se amestecă cu miere sau cu ulei de măsline, se aplică pe locul vătămat şi se acoperă cu un bandaj, lăsând să acţioneze cel puţin două ore. Se schimbă cataplasma cu alta proaspătă şi se continuă tratamentul până la vindecare.

Alungă migrenele

Pe lângă metoda aplicării rondelelor de cartofi pe frunte, în cazul migrenelor se mai poate prepara un suc cald de cartofi (câte un sfert de pahar, de trei ori pe zi înainte de masă). Iar ceaiul obţinut din 15 g frunze proaspete fierte în 750 ml apă, strecurat şi îndulcit cu miere este bun pentru calmarea tusei.

Elimină paraziţii intestinali

De ajutor sunt şi cartofii fierţi. Consumarea timp de trei zile a unei salate de cartofi amestecaţi cu ulei de nucă va duce la eliminarea paraziţilor intestinali. În crizele de sciatică, se fierb 100 g cartofi în jumătate de litru de apă, se pasează şi se întinde pasta pe un prosop şi se aplică pe locul dureros.

sursa: clicksanatate.ro

In : sanatate 


Tags: cartof crud medicament naturist diverse boli