Capcanele aparatului de cafea si cum sa le eviti

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, September 10, 2014 Under: sanatate


Aparatele de cafea ce va propun diverse bauturi va stau la dispozitie peste tot, chiar si la birou, dar stiti ca unele va pot fi prieteni falsi si ca ascund multe calorii?

In cazul acesta ce alegeti? Care sunt capcanele pe care vi le rezerva aparatul de cafea? Iata un mic ghid propus de Glamour.

O cafea moca si oricare alta bautura gourmet de la aparatul de cafea (cafeaua latte, ciocolata, cappuccino) contine 60-65 de calorii, cam cat o banana mai mica. Apoi, totul depinde de marca si modelul masinii de cafea, dar si de cantitate.

Nu trebuie sa intelegeti ca in calitate de consumatori ai acestor bauturi aveti de-a face cu o catastrofa, dar s-ar putea sa va treziti cu kilograme in plus cand tocmai va propuneati sa slabiti.

Pentru ca, daca dimineata consumati un cappuccino, dupa pranz o cafea moca si una latte, apoi la gustare iar una latte, ganditi-va ca aduceti orgnismului sute de calorii, adica mai mult decat o portie de tort de casa.

Prin urmare aceste bauturi trebuie consumate ca o gustare si nu ca lichide menite sa va potoleasca setea.

Ca sa va potoliti setea si sa va refaceti energia, fara sa absorbiti calorii nedorite, trebuie sa optati pentru bauturile fara zahar si fara lapte. De aceea, alegeti o ceasca de cafea espresso sau una de ceai care nu contin in medie mai mult de doua sau trei calorii.

Totusi, daca doriti cafea cu lapte, luati una clasica de la automat si adaugati-i lapte degresat pe care il veti pastra intr-un loc racoros (eventual la frigider).

In cazul in care sunteti mai multi colegi, strangeti un fond special, ca sa puteti cumpara cutii mici de lapte degresat. Astfel, in locul celor 60 de calorii in discutie, metoda ajuta sa va delectati cu doar 15.

Descoperire uluitoare despre cafea: Ce nu stiai despre cofeina

Cat si ce beti pe parscursul unei zile

Dimineata, o cafea, un ceai sau un espresso, fara zahar sau cu indulcitori. Dupa un mic dejun usor, puteti opta pentru un cappuccino, o cafea latte sau moca.

La ora 11, daca simtiti nevoia de putina energie, un ceai rosu sau un altfel de ceai, dar neindulcit, e binevenit.

La pranz, exact dupa ce ati mancat si daca ati sarit desertul, un cappuccino, o cafea moca sau latte il vor inlocui cu succes.

La gustare, evitati cappuccino si cornurile cu ciocolata, deoarece combinatia are o valoare calorica foarte mare. Alegeti intre a manca un fruct si a bea o cafea moca sau un corn cu ceai.

Dupa ora 17:00 nu mai beti cafea si nici ceai (energizant), deoarece riscati sa nu puteti adormi.

Nu uitati, totusi, ca nimic nu este mai bun ca apa. In pofida reputatiei pe care o are ceaiul, acesta pateaza dintii si poate fi excitant (depinde de tipul de ceai) pentru organism.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: capcane  aparat  cafea  evitare