Cand trebuie sa mearga o femeie la ginecolog

Posted by Stiri din Sanatate on Thursday, October 30, 2014 Under: sanatate

Cand trebuie sa mearga o femeie la ginecolog

De multe ori se poate intampla ca o problema ginecologica (o infectie vaginala sau o boala cu transmitere sexuala) sa nu aiba simptome foarte vizibile, insa cele mai mici schimbari la nivelul zonei intime este un semnal de alarma ce ar trebui sa te trimita la medicul specialist, noteaza avantaje.ro.

Sangerarile sunt o parte normala a ciclului menstrual, insa daca acestea apar in alte momente decat cele obisnuite, ar trebui sa mergi la doctor si nu sa ignori problema. Acest simptom poate indica existenta unei infectii vaginale, dar care poate fi tratata usor.

Urinarile dese, usturimile continue sau autunci cand mictionezi sunt semnul unei infectii urinare sau ale infectiei cu chlamydia. Pentru a afla sigur despre ce este vorba, este nevoie sa faci analize de specialitate.

Durere sau senzatia de presiune la nivelul pelvisului, diferita de durerea pe care o simti inainte sau in timpul menstruatiei ar putea semnala o problema ginecologica.

Mancarimile, pielea inrosita, uneori chiar si umflarea zonei intime poate insemna o infectie vaginala.

Blandele, leziunile si umflaturile in zona vaginala pot indica existenta unei boli cu transmitere sexuala.

Ar trebui sa iti atraga atentia si scurgerile anormale ale vaginului: cele cu culoare neobisnuita, de o consistenta ciudata sau cu un miros neplacut ar putea insemna infectii.

Durerile in timpul actului sexual de asemenea ar trebui sa traga un semnal de alarma si sa te trimita cat mai repede la medicul ginecolog.

Este foarte important sa mergi la doctor in mod regulat si nu doar atunci cand apar astfel de probleme. De asemenea, specialistii le recomanda tuturor femeilor sa faca testul Babes-Papanicolau in fiecare an, pentru a putea depista inca de la inceput aparitia cancerului de col uterin.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : sanatate 


Tags: femeie  ginecolog