Cancerul la san poate fi prevenit

Posted by Stiri din Sanatate on Thursday, November 13, 2014 Under: sanatate

Cancerul la san poate fi prevenit

Cancerul la san reprezinta una dintre principalele maladii care afecteaza femeile din Romania, unde se inregistreaza aproximativ 10.000 de cazuri de cancer mamar in fiecare an.

Specialistii de la Centrul Medical Anadolu ne aduc o serie de sfaturi cu ajutorul carora fiecare femeie poate minimiza riscurile dezvoltarii acestei afectiuni.

Cancerul de san poate fi prevenit printr-o conduita echilibrata si un stil de viata activ din punct de vedere fizic. Prof. Dr. Metin Cakmakci, chirurg generalist la Centrul Medical Anadolu, spune ca fiecare femeie trebuie sa respecte cateva reguli simple pentru a minimiza riscurile imbolnavirii, printre care:
  • Auto-palparea lunara
  • Vizite regulate la medic (de doua ori pe an)
  • Dieta bogata in fructe si legume
  • Sport - se recomanda miscarea de cel putin 2-3 ori pe saptamana

Specialistii din Turcia sunt de parere ca daca s-ar acorda mai multa atentie in prevenirea cancerului la san rata mortalitatii din cauza acestei maladii ar scadea considerabil. Odata depistat in stadii incipiente, cancerul mamar poate fi tratat fara probleme cu ajutorul tehnologiei disponibile in acest moment.

Tehnologia Cyberknife disponibila la Centrul Medical Anadolu vine cu o serie de beneficii pentru pacienti, dar si pentru medici. Robotul Cyberknife ofera flexibilitate pentru chirug, iar pacientii nu mai suporta incizie si nici anestezie. In plus, tehnologia Cyberknife permite focalizarea radiatiilor pe o anumita zona, fara a afecta tesuturile sanatoase din jurul tumorii.

sursa: www.ziare.com

In : sanatate 


Tags: cancer  san  prevenit