BOALA care la inceput NU DOARE!

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, November 2, 2014 Under: sanatate

BOALA care la inceput NU DOARE!

Cancerul pulmonar este cel mai frecvent neoplasm in randul barbatilor si al patrulea ca frecventa la femei. In Romania, potrivit studiului Globocan din 2008, se inregistreaza o incidenta de 30 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Diagnosticarea cancerului pulmonar este dificila, deoarece simptomele lui pot fi confundate cu cele ale unei raceli persistente sau cu tusea cauzata de fumat. In majoritatea cazurilor, afectiunea este diagnosticata cand deja se inregistreaza metastaze.

Iata care sunt simptomele pe care nu trebuie sa le ignori:

Tuse

Tusea persistenta, in special in lipsa unui motiv evident, precum raceala sau gripa, este un semn de alarma.

Dificultati de respiratie

Este un simptom ce apare tardiv si care de obicei semnifica obstructia sau compresiunea unei bronhii mari. Se poate insoti de wheezing (suieratura respiratorie) care nu dispare dupa tuse.

“Este bine sa va faceti o radiografie daca aveti urmatoarele simptome: tuse, sputa cu sange, durere in capul pieptului, dispnee, pneumonii sau bronsite repetate, oboseala, lipsa apetitului, scadere inexplicabila in greutate, raguseala, transpiratii ale fetei si gatului”, explica pneumologul Magdalena Ciobanu, potrivit doctorulzilei.ro.

Durerea in piept

Poate avea un sediu si o intensitate variabila, insa intotdeauna este persistenta la tratamentul simptomatic.

Expectoratia cu sange

Este simptomul cel mai alarmant pentru pacient. Este de obicei in cantitate mica sau medie si apare cand se dezvolta leziuni ulcerative ale mucoasei bronsice.

Schimbarea vocii

E normal sa ai vocea ragusita atunci cand esti racit, insa daca se intampla fara o cauza, trebuie neaparat sa mergi la doctor.

Boli de plamani

Daca ai observat ca dezvolti infectii respiratorii precum peneumonia sau bron?ita, frecvent, sau daca te refaci cu greu in urma acestora, poate fi un semn al cancerului.

Pierderea poftei de mancare

Acest simptom poate aparea in cazul mai multor boli, insa daca ai ?i celelalte simptome mentionare mai sus, e cazul sa mergi la un control medical.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : sanatate 


Tags: boala  durere