Beneficiile terapeutice ale băilor cu sare

Posted by Stiri pe Surse on Friday, October 31, 2014 Under: sanatate

Beneficiile terapeutice ale băilor cu sare

Le poți face la tine în cadă sau într-un lighean, și te ajută să ameliorezi simptomele diferitelor boli – de la dureri reumatismale la afecțiuni endocrine.

Compoziția de sare din baie diferă, în funcție de afecțiunea pe care vrei să o tratezi. Dacă nu poți folosi direct apă de mare, poți amesteca sare de mare în apa de la robinet, în concentrații diferite.

- Pentru alungarea durerilor reumatice și artritice, pregătește următorul amestec: dizolvă 5 kg sare de mare în apa caldă unei căzi. Amestecă bine. Stai în soluția salină timp de maximum o jumătate de oră. Poți face baie zilnic, timp de 10 zile.

- Pentru tonifierea organismului, dizolvă în apa caldă din cadă 2-3 kg sare de mare. Rămâi în lichidul respectiv timp de 15-20 minute. Poți face o astfel de baie zilnic, timp de 10-14 zile.

- Pentru descongestionarea circulației în partea superioară a corpului, fă băi calde la picioare, astfel: într-un lighean cu apă caldă, pune 2-3 mâini de sare marină. Înmoaie-ți picioarele timp de 10 minute.

Bine de știut!
  • În băile cu sare poți adăuga frunze proaspete de nuc sau frunze pe care le-ai lăsat în prealabil la macerat, timp de 24 de ore.
  • Adaugă iarbă de mare uscată, cumpărată de la magazinele cu profil naturist, în baia cu apă caldă și sare de mare. Astfel de băi sunt indicate în ameliorarea afecțiunilor endocrine.
  • Apa sărată este recomandată pentru gargară, în diverse afecțiuni ale mucoasei bucale.
sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: beneficii  terapeutice  bai  sare