Beneficiile ceaiului de papadie: medicamentul ideal pentru ficat si rinichi

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 1, 2014 Under: sanatate



Banala papadie se dovedeste a fi un medicament eficace pentru prevenirea si tratarea bolilor de ficat si de rinichi. Efectele sale sunt cunoscute din timpuri stravechi, planta fiind originara din zona Europei si a Asiei Mici. In Antichitate, frunzele de papadie erau folosite in salate pentru gustul lor usor picant. Frunzele de papadie pot fi adaugate si in mancarea de spanac, sub forma de condiment, dar cel mai frecvent sunt utilizate pentru prepararea ceaiului.

Efecte benefice
Papadia este una din plantele cu un puternic efect antitoxic si depurativ din natura. Partile ei, fie frunze, tulpini sau radacini, au roluri importante in detoxifierea organismului, reglarea tranzitului intestinal si cresterea tonusului muscular. De asemenea, frunzele ei, consumate primavara, aduc un important aport de vitamine in organism.

Secretele ceaiului de papadie
Ceaiul de papadie se dovedeste a fi o arma eficienta in stimularea functiilor ficatului si rinichilor, crescand secretia de bila si de urina. De asemenea, ajuta si la reducerea durerilor reumatice. Bolnavii de reumatism pot incerca impachetari cu radacina de papadie aplicate pe incheieturile dureroase.

Prepararea ceaiului
Dupa culegerea frunzelor proaspete de papadie si tocarea lor, ceaiul poate fi oricand preparat. Adauga doua linguri de papadie la o cana de apa clocotita si fierbe mixtura aproximativ un minut.
Un tratament complet dureaza sase saptamani, timp in care este recomandat sa bei doua cani pe zi. Pentru a suplimenta efectul tratamentului, consuma saptamanal si cate o salata de frunze de papadie cu sare si ulei de masline.

Impachetarea cu papadie
Peste trei lingurite de radacini de papadie, toarna putina apa fiarta. Zdrobeste radacinile plantei pana cand obtii o pasta si aplic-o pe o panza. Infasoara-ti incheietura dureroasa cu aceasta si acopera cu un prosop gros pentru a pastra cat mai multa caldura cataplasmei.

Sirop de papadie
Toarna o cana de apa fierbinte peste doua lingurite de frunze si alte doua de radacini tocate. Fierbe intreaga coompozxitie timp de un minut. Acopera vasul cu un capac si lasa-l 15 minute, apoi strecoara sucul. Amesteca apoi cu 140 de grame de zahar si fierbe-l la foc mic pana cand devine sirop. Lasa siropul sa se raceasca si consuma cate o lingurita pe zi. Are efect in caz de indigestie, gastrita hipoacida, dischinezie biliara si constipatie, ca si in fortifierea organismului.

Medicament anti-cancer
In China, o varietate a papadiei este folosita pentru a preveni aparitia unor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul la san, de exemplu, dar si a altor boli. Printre acestea se numara hepatita si diverse afectiuni ale glandelor mamare, iritatii sau probleme in alaptare.

La ce foloseau papadia stramosii nostri
Medicina populara recomanda folosirea plantei impotriva constipatiei, pentru curatarea sangelui, la tratarea hemoroizilor, in cazuri de inflamatie a vezicii urinare, de hidropizie si diabet. Radacina era folosita si pentru distrugerea viermilor intestinali. Intreaga planta, amestecata cu miere si zer de lapte, este folosita in tratarea eczemelor.

Sursa: sanatate.acasa.ro

In : sanatate 


Tags: beneficii  ceai papadie  medicament  ficat  rinichi