Beneficii nebanuite ale consumului de iaurt

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, October 27, 2014 Under: sanatate

Beneficii nebanuite ale consumului de iaurt

Iaurtul este un aliment util care face oasele puternice si sanatoase, ajuta la reducerea riscului de osteoporoza, ofera vitamine si minerale valoroase pentru organism si ajuta la pierderea in greutate, avand multe beneficii pentru sanatate.

Mentine dintii sanatosi

Consumul zilnic de alimente acide si bauturi, zahar, sarcina si asa mai departe, ar putea afecta starea de sanatate a gingiilor si a dintilor. Consumul regulat de iaurt natural poate reduce acest risc. Potrivit expertilor, acidul lactic poate avea un efect pozitiv asupra sanatatii orale. Daca doriti sa aveti gingii si dinti sanatosi, mancati iaurt de multe ori. In plus, laptele are un efect de albire.

Reduce simptomele alergice

Daca suferiti de alergii sezoniere, consumati zilnic o ceasca de iaurt. Probioticele continuti in el nu va ajuta numai starea de sanatate a stomacului, dar va reduce reactia la polen si la alti alergeni. Este recomandat ca o masa usoara inainte sau dupa un antrenament.

Glucidele benefice si proteinele din iaurt va ofera energia de care aveti nevoie pentru sport, datorita vitaminelor B pe care le contine. Este extrem de bogat in potasiu si in sodium, care va ajuta sa inlocuiti electrolitii pierduti prin transpiratie in timpul exercitiilor fizice.

Reduce riscul de raceli

Pentru a reduce riscul de raceli, aveti nevoie pentru a va mentine sistemul imunitar puternic. Consumul zilnic de iaurt poate imbunatati sistemul imunitar, crescand durabilitatea asa-numitelor celule T sau celule care lupta impotriva infectiilor.

Ajuta la prevenirea infectiilor fungice

Fiecarui dintre dvs vi s-a intamplat ca cel putin o data sa trebuiasca sa luati un antibiotic. Dupa cum stiti aportul sau creste riscul de infectii fungice. De aceea, cel mai bine este sa mancati zilnic cate o ceasca de iaurt pentru a prevenii aceste infectii.

Bacteriile Lactobacillus care sunt continute in acesta poate ajuta pentru a preveni aparitia multor infectii. Ajuta la construirea masei musculare, deoarece contine proteinele necesare. Iaurtul este o proteina completa care contine toti aminoacizii esentiali necesari pentru a construi masa musculara si alte tesuturi din organism.

Are proprietati anti-cancer

Conform mai multor studii legate de una din bolile cele mai insidioase – cancer, un consum regulat de iaurt poate reduce riscul de cancer de colon si cancer al tractului digestiv.

Iaurtul poate reduce riscul de hipertensiune arteriala

Studii facute de oamenii de stiinta spanioli si olandezi au dovedit ca acei oameni care consuma 2-3 portii de iaurt pe zi, inclusiv scazut de grasimi sufera mai putin de hipertensiune arteriala, spre deosebire de cei care consuma rareori sau deloc.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: beneficii  consum  iaurt