Barbatii care au avut mai multe partenere, mai feriti de o boala crunta

Posted by Stiri din Sanatate on Thursday, October 30, 2014 Under: sanatate

Barbatii care au avut mai multe partenere, mai feriti de o boala crunta

Barbatii care au contacte sexuale cu mai multe partenere de-a lungul vietii au sanse mai mici de face cancer de prostata, spun specialistii canadieni.

Contactele sexuale cu peste 20 de femei ii protejeaza pe barbati de riscul de a face cancer de prostata, anunta The Independent.

Concluzia apartine oamenilor de stiinta canadieni, care au analizat, in cadrul studiului "Prostate Cancer & Environment", modul in care traiesc si viata intima a 3.208 barbati.

Oamenii de stiinta canadieni de la Universitatea din Montreal si de la Institutul Armand Frappier-INRS au descoperit ca barbatii care se culca cu peste 20 de femei de-a lungul vietii au riscuri mai mici cu 28% de a face cancer de prostata.

De asemenea, ei au o probabilitate cu 19% mai mica de a face o forma agresiva a bolii in comparatie cu cei care au doar o singura partenera sexuala.

Datele nu se aplica insa si barbatilor homosexuali. In cazul lor, dimpotriva, contactele cu peste 20 de parteneri dubleaza riscul de cancer de prostata, crescand cu cinci procente probabilitatea de a face forma agresiva a acestei boli.

"Contactele sexuale cu multe partenere implica o frecventa mai mare a ejacularilor, lucru ce are efect protector fata de cancerul de prostata, dupa cum s-a observat si in cadrul altor cercetari", afirma prof. Marie-Elise Parent, de la Universitatea din Montreal.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: barbati  partenere  feriti  boala  prostata