Alimente interzise pentru persoanele care sufera de ulcer

Posted by Stiri din Sanatate on Tuesday, September 23, 2014 Under: sanatate


Iata care sunt alimentele care trebuie evitate pentru persoanele care sufera de ulcer.

Ulcerul este o leziune a mucoasei:
stomac – ulcere gastrice;
divizii initiale ale intestinului subtire – ulcere duodenale;
mai putin de esofag – ulcere esofagiene.

Unele persoane care au ulcer pot consuma orice tipuri de alimente, fara a simti discomfort, insa pentru multi diverse produse cauzeaza iritatii, produc prea mult acid in stomac si senzatie de ardere. Acesti oameni au nevoie sa faca unele schimbari in dieta lor. De asemenea este bine sa se consume alimente care nu sunt picante pentru o digestie mai usoara. Nu exista nici o dieta potrivita pentru toata lumea cu probleme de stomac. Ar trebui insa sa va faceti un plan de mese, astfel incat acestea sa contina numai produse pe care le tolerati.

Este recomandat ca inainte de a face un plan de alimentatie pentru ulcer, ar trebui sa se consulte un medic. Pentru inceput renuntati la fumat si alcool si mentineti o alimentatie sanatoasa pentru ceva timp.

Persoanele cu ulcer nu ar trebui sa consume alimente bogate in:

Vitamina A – promoveaza vindecarea tesuturilor deteriorate ale mucoasei stomacului. Este continuta in mango, morcovi, spanac, cartofi dulci, oua, lapte, branza si mai multe. Luand doze prea mari, cu toate acestea, ele pot fi toxice, si, prin urmare, trebuie evitate in contradictie cu luarea de vitamine ca un produs farmaceutic.

Vitamina C – intareste sistemul imunitar si promoveaza vindecarea rapida a tesuturilor. Se gaseste in portocale, lamai, mango, capsuni, varza, ficat, carne de pui, carne de porc si altele.

Vitamina E – continuta in mango, kiwi, spanac, nuci, galbenus de ou, si altele

Zinc – continut in portocale, cartofi, mazare, branza, lapte

Ce ar trebui sa fie evitate in ulcere si probleme gastro-intestinale?

Daca suferiti de ulcer ar trebui sa evitati:
Alcoolul – consumul excesiv de alcool poate spori leziuni ale mucoasei gastrice;
Fumatul – incalca mecanismele de protectie ale mucoasei gastrice si duce la eliberarea de acid gastric;
Ardei iute, condimente iuti;
Ceapa, usturoi
Alimente si bauturi care contin cafeina, cum ar fi cafea, ceai, cola, ciocolata. Evitati sau reduceti aceste bauturi, mai ales daca va provoaca durere;
Rosii, suc de rosii;
Menta;
Alimente grase;
Sucuri de citrice
Scortisoara, cuisoare;

Mancati de cinci sau sase ori pe zi. In loc de a manca portii mari o data. Este important sa se evite supraalimentarea. Mese mici, frecvente sunt mai confortabile si stomacul este expus la mai putin stres. Odihniti-va cateva minute inainte si dupa mese. Mancati incet si mestecati bine mancarea.

Daca aveti ulcer nu ar trebui sa luati comprimate de inima, deoarece contin acid acetilsalicilic, care este absolut contraindicat in prezenta acestei boli. Daca luati pastile de aspirina, ele pot ameninta serios sanatatea si viata daca suferiti de ulcer.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: alimente interzise persoane bolnave ulcer