Alimente care reduc riscul bolilor de inima

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, August 31, 2014 Under: sanatate



Alimente cum ar fi fructe, legume, nuci si peste sunt foarte benefice pentru sanatatea inimii noastre, si, prin urmare, consumul lor de zi cu zi ne permite sa reducem foarte mult riscul bolilor de inima.


Alimentele care nu pot lipsi din alimentatia dvs, pentru a preveni riscul de boli de inima sunt:

Peste: compozitia de acizi grasi polinesaturati omega 3 are un efect hipotensiv, care ajuta la reducerea nivelului de trigliceride.

Reduceti pe cat posibil alimentele care contin grasimi saturate, deoarece acestea cresc nivelul de colesterol. In acest sens, carnea grasa, untul, laptele ar trebui inlocuite cu legume sau nuci cum ar fi migdale. De fapt, exista studii care sustin ca consumul de nuci mai mult de patru ori pe saptamana este benefic pentru a reduce riscul de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare, comparativ cu persoanele care nu consuma. Cel mai bine este sa mancati carne slaba de pui.

Fructele si legumele sunt esentiale in alimentatia noastra. Acestea contin vitamine, potasiu si apa, elemente importante pentru sanatate. Doar nu exagerati cu sucurile de fructe, deoarece acestea pot provoca o crestere a colesterolului.

Consumul de vin este benefic, deoarece creste nivelul de colesterol bun si este, de asemenea, bogat in antioxidanti.

Usturoiul ajuta la scaderea colesterolului rau si, in acelasi timp, are efecte antitrombotice.

Ciocolata neagra este, de asemenea, recomandata. Ea ofera antioxidanti si reduce tensiunea arteriala.

Evitati consumul excesiv de stimulent si alcool. Consumul moderat de alcool poate imbunatati circulatia, dar daca este consumat in exces, creste ritmul cardiac si tensiunea arteriala.

Prin urmare, daca vom avea grija de cantitatile de alimente pe care le-am discutat si daca acestea fac parte din alimentatia noastra regulat, pot avea un efect vizibil asupra starii de sanatate a inimii noastre. Nu uitati, de asemenea, ca, impreuna cu un regim alimentar sanatos, stilul nostru de viata va fi foarte important in reducerea riscului de boli de inima.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: alimente  reducere  risc  boli  inima