Ai frecvent migrene? Afla ce boala poti face

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, September 21, 2014 Under: sanatate


Persoanele de varsta medie care au adesea migrene au un risc de doua ori mai mare de a fi diagnosticate cu boala Parkinson, se arata intr-o cercetare recenta.

Cele mai expuse bolii Parkinson sunt persoanele care au asa-numitele migrene cu aura, adica episoade de dureri de cap precedate de semne precum aparitia unor licariri de lumina in campul vizual, anunta The Telegraph.

Concluzia apartine oamenilor de stiinta de la Universitatea din Bethesda, Maryland, SUA, al caror studiu a examinat 5.620 de persoane cu varsta cuprinsa intre 33 si 65 de ani, pe o perioada de 25 de ani.

La inceputul cercetarii, 3.924 nu aveau dureri de cap, 1.028 aveau dureri de cap fara simptome de migrena, 238 aveau migrene fara aura, iar 430 aveau migrene cu aura.

S-a constatat ca 2,4% dintre participantii la studiu si care aveau migrene cu aura au si Parkinson si ca doar 1,1% dintre cei care nu sufereau de astfel de dureri de cap aveau si temuta boala.

Oamenii cu migrene cu aura au avut o probabilitate mai mare de 3,6% de a avea cel putin patru din cele sase simptome ale bolii Parkinson, in timp ce voluntarii care aveau migrene fara aura au avut un risc de 2,3% de a avea aceste semne ale bolii.

In total, 19,7% dintre cei cu migrene cu aura aveau simptome de Parkinson, in comparatie cu 12,6% dintre cei care aveau migrene fara aura si 7,5% dintre cei fara dureri de cap.

Cercetatorii au observat ca multe dintre femeile care aveau migrene cu aura aveau in familie cazuri de Parkinson.

Cele doua probleme de sanatate - boala Parkinson si migrenele cu aura - ar putea avea ca numitor comun disfunctionalitatea dopaminei.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: frecvent  migrene  boala