Ai doar 5 minute la dispozitie? 4 exercitii fizice care ard multe calorii

Posted by Stiri din Sanatate on Friday, September 12, 2014 Under: sanatate


Lipsa de timp este unul dintre principalele motive care te tin departe de sport? Afla ca, practind exercitii fizice chiar si doar 5 minute pe zi, iti poti imbunatati considerabil conditia fizica, sculpta trupul si ameliora starea de sanatate. Iata patru astfel de exercitii foarte eficiente care ard multe calorii intr-un timp redus!

1. Flotari cu saritura
Flotarile cu saritura, cunoscute si drept "burpees", sunt exercitii care iti antreneaza muschii intregului corp. Solicitante, dar usor de pus in practica, flotarile cu saritura pot fi executate chiar si la tine acasa. Iata cum: asaza-te in pozitie de flotare, adu, cu o miscare rapida, genunchii la piept, sari cat poti de sus cu mainile intinse, dupa care revino in pozitia de flotare.
Daca repeti flotarile cu saritura timp de 5 minute consecutiv, la final vei fi ars aproximativ 50 de calorii.

2. Saritura din fandat in fandat
Fandarile propriu-zise sunt exercitii fizice relativ simple, care executate ca atare nu te ajuta sa arzi prea multe calorii. De aceea, cand timpul tau liber este foarte limitat, opteaza pentru o varianta hardcore, cu sarituri.
Saritura din fandat in fandat implica asezarea in pozitie specifica - faci un pas inainte, indoi genunchiul piciorului din fata la 90 de grade, la fel si pe cel ramas in spate pentru sprijin -, dupa care sari cat poti de sus, schimband pozitia picioarelor.
Repeta exercitiul timp de 5 minute pentru a arde circa 70 de calorii.

3. Genuflexiuni cu sarituri
Daca primele doua tipuri de exercitii ti se par foarte incomode, incearca-l pe acesta. Asaza-te in pozitie de genuflexiune, tine spatele drept, dupa care sari cat poti de sus, cu mainile perfect intinse deasupra capului. Dupa ce te obisnuiesti cu acest exercitiu, ii poti spori gradul de dificultate tinand in fiecare mana cate o greutate.
La capatul a 5 minute de genuflexiuni cu sarituri vei fi ars circa 45 de calorii.

4. Coarda
Iesi in cel mai apropiat parc de langa casa (sau birou) si sari coarda timp de macar 5 minute! Acest exercitiu fizic pe care il practicai benevol in copilarie iti solicita muschii atat din partea superioara, cat si din cea inferioara a trupului si te ajuta sa arzi intr-un timp scurt aproximativ 55 de calorii.

sursa: sanatate.acasa.ro

In : sanatate 


Tags: exercitii fizice  ard  calorii