9 motive pentru care simti oboseala constanta

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, August 31, 2014 Under: sanatate



Lipsa de somn nu este singurul lucru care ne ia energia, si alte lucruri mici ne epuizeaza atat fizic cat si mental.

Iata care sunt obiceiurile rele care va pot face sa simtiti oboseala constanta:

Faceti sport, atunci cand sunteti obositi: ati putea crede ca in acest fel luati o pauza, dar efectul este de fapt opusul. Exercitiile fizice regulate consolideaza capacitatea de rezistenta a organismului si creste rezistenta.

Nu beti suficienta apa: chiar si cea mai mica deshidratare – de exemplu, 2% sub nivelul necesar, afecteaza nivelul nostru de energie.

Nu aveti suficient fier: un deficit de fier in organism va face sa va simtiti frustrati si deconcertanti. Consumati mai multa carne de vita, fasole, legume cu frunze, nuci si oua in combinatie cu vitamina C, pentru a compensa lipsa.

Sariti peste micul dejun: nu e de mirare ca se spune ca aceasta este cea mai importanta masa a zilei. Micul dejun ajuta metabolismul si furnizeaza energie.

Sunteti perfectionisti:
efortul de a fi mereu perfecti va face sa munciti mai mult si mai mult decat este necesar. Uneori va stabiliti obiective, care sunt nerealiste si care duc la o oboseala periculoasa.

Nu puteti sa spuneti “nu”: multi dintre dvs simt nevoia de a multumi pe altii. Cu toate acestea, daca efectuati toate serviciile pe care le doriti, nevitabil veti fi epuizati.

La locul de munca este un haos: un birou aglomerat reduce subconstientului capacitatea de a se concentra si de a accepta prelucrarea informatiei, care, la randul sau, creste oboseala.

Lucrul la calculator, tableta imediat pana la ora de culcare: se recomandă sa se excluda orice astfel de dispozitive cu cel putin o jumatate de ora inainte de a merge la culcare. Astfel, creierul se adapteaza la somn si la odihna.

La sfarsit de saptamana mergeti la culcare tarziu: incercati ca in week-end sa mergeti la culcare mai devreme, deoarece in caz contrar, veti avea o senzatie de oboseala in dimineata zilei de luni.

In : sanatate 


Tags: motive  oboseala  constanta