7 simptome ale cancerul pulmonar

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 29, 2014 Under: sanatate


Deși apare de cele mai multe ori la persoanele care fumează, și cei care stau în preajma fumului de țigară pot fi afectați. Iată care sunt simptomele cancerului pulmonar.

90% dintre cazurile de cancer la plămâni sunt cauzate de fumat, iar în cele mai multe situații primele simptome apar doar în momentul în care boala a avansat și s-a extins și la alte organe.

Tusea persistentă

O tuse care nu dispare în 2-3 săptămâni și, dimpotrivă, se intensifică poate fi un semn care să te îngrijoreze. De asemenea și faptul că te doare în piept în timp ce tusești ar trebui să fie un motiv ca să mergi cât mai repede la medic.

Tuse cu sânge

Dacă în timp ce tusești expectorezi spută ce conține urme de sânge, atunci controlul medical este obligatoriu în cel mai scurt timp.

Lipsa apetitului

Este unul dintre cele mai comune simptome ale cancerului de plămâni. Nu mai ai senzația de foame și pierzi îngreutate repede, fără să-ți propui acest lucru.

Dificultăți de respirație

Ți se întâmplă des să rămâi fără aer, respirația îți este însoțită de un șuerat, iar în piept simți tot timpul o presiune. Toate acestea sunt simptome frecvente ale cancerului pulmonar.

Oboseală

Este des întâlnit în rândul bolnavilor de cancer să se simtă extrem de obosiți și lipsiți de energie. Aceasta este o urmare a lipsei apetitului, deoarece organismul este privat de substanțele nutritive vitale, care se obțin din alimente.

Modificări ale vocii

În timpul bolii apar modificări importante în timbrul vocal, mai exact vocea devine aspră. De asemenea, există posibilitatea să apară umflături la nivelul feței, al brațelor și al gâtului.

Infecții repetate

Din cauza faptului că imunitatea este scăzută, organismul este predispus la infecții, în special cele ale sistemului respirator, cum ar fi bronșitele sau pneumoniile.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: simtome  cancer  pulmonar