6 moduri in care alcoolul dauneaza sanatatii tale

Posted by Stiri din Sanatate on Thursday, October 2, 2014 Under: sanatate


Un pahar de vin, bere, cocktail Margarita, toate acestea sunt printre bauturile preferate, dar consumul lor poate afecta grav sanatatea dumneavoastra.

Nu consumati alcool dupa antrenament

Consumul de alcool este nociv pentru orice antrenament. Bauturile alcoolice deshidrateaza nu numai corpul, ci va incetini redresarea dumneavoastra si va preveni rezistenta la sala de sport. Consumul excesiv de alcool poate avea un impact negativ asupra anumitor grupuri de muschi, fese si solduri. Deci dupa antrenament, consumul de alcool nu este recomandat.

Poate deteriora ADN-ul

Potrivit unui studiu, cateva cocktail-uri pe saptamana poate duce la stres oxidativ sau deteriorarea ADN-ului. Studiul a fost facut pe doua grupuri de elevi. Un grup a consumat aproximativ trei halbe de bere pe saptamana, in timp ce celalalt nu a consumat nici un fel de bauturi alcoolice. Rezultatele au aratat ca primul grup este de doua ori mai expusi la distrugerea celulelor, spre deosebire de cei care au evitat consumul de alcool.

Afecteaza apetitul si greutatea

Probabil ati observat ca, dupa consumul de alcool, creste pofta constante de alimente bogate in calorii. Acest lucru se datoreaza faptului ca alcoolul are o influenta negativa asupra hormonului leptina. El este responsabil pentru procesele metabolice si reglarea poftei de mancare. Acest lucru va afecta, fara indoiala, silueta dvs.

Este daunator pentru sanatatea femeilor

Alcoolul afecteaza in mod negativ sanatatea femeilor. In organism, femeile au o cantitate mai mica de enzima care este responsabila pentru descompunerea alcoolului. Acest lucru inseamna ca trupurile lor sunt expuse la niveluri ridicate de alcool pentru perioade mai lungi de timp. Alcoolul are un impact negativ asupra neurotransmitatorilor din creier (care ajuta la controlul corpului, de la gandire, la respirație si circulatie).

Alcoolul poate provoca depresie si anxietate. De asemenea, poate slabi muschiului inimii de-a lungul timpului, crescand riscul de accident vascular cerebral cu aproximativ 39%, distruge prezența vitaminei importante, slabeste sistemul imunitar si altele.

Creste tensiunea arteriala

Consumul de unele dintre cocktail-urile dvs preferate poate afecta tensiunea arteriala. O cercetare publicata in Jurnalul American de Hipertensiune, demonstreaza ca tensiunea arteriala la femeile care au consumat de 10 ori mai multe bauturi alcoolice pe saptamana este de 12 mai mare decat in mod normal.

Tulbura somnul

Probabil multi dintre dvs inainte de culcare consumati un pahar de vin, whisky, etc, pentru ca asa credeti ca va va ajuta sa va relaxati si sa aveti un somn bun. Gresit! Veti adormi repede, dar somnul nu va fi odihnitor.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: alcool  sanatate