6 legume cu frunze pentru o sanatate de aur

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 15, 2014 Under: sanatate


Daca exista produse alimentare care ne ajuta sa avem o sanatate de aur, atunci fara nici o indoiala, sunt legumele cu frunze, care sunt pline de vitamine, bogate in minerale esentiale, si antioxidanti.

Legume cu frunze contin, de asemenea, fitochimicale, care sunt mari prieteni ai sistemului nostru cardiovascular și nitrați naturali,care ajuta la scaderea tensiunii arteriale si stimularea fluxului de sange. Și daca asta nu e de ajuns, aflati ca ele sunt scazute in carbohidrati si calorii, astfel incat, in practica, puteti manca o cantitate nelimitata.

Spanac
De ce aveti nevoie sa consumati spanac: aceasta leguma verde este o sursa importanta de acid, doi antioxidanti importanti, mai puțin cunoscuti siringic și kaempferol. Primul poate ajuta la stabilizarea zaharului din sange, in timp ce al doilea protejeaza celulele de cancer, ajuta la reducerea inflamatiei, riscul de boli cardiovasculare si diabet toxic.

Cum se pregateste: puteti sa-l consumati crud in salate sau fiert, iar dupa ce s-a racit, se combina cu alimentele dvs preferate.

Rucola
De ce este nevoie sa consumati rucola: frunzele verzi au unul dintre cele mai inalte niveluri de nitrați naturali, care ajuta la cresterea fluxului de sange. Aceasta leguma contine flavonoide, antioxidanti care combat boli de inima si anumite tipuri de cancer. Noi cercetari sugereaza ca rucola poate preveni ulcerele.

Cum se pregateste: rucola are un gust ușor amar, astfel incat ea va adauga un gust picant la fiecare salata.

Varza verde
De ce este nevoie sa consumati varza: aceasta contine o clasa speciala de fitochimicale care hranesc sistemul natural pentru detoxifierea organismului.

Cum se pregateste: varza fiarta este o mancare foarte populara in tara noastra, dar gatita in acest fel, ea pierde o mulțime de nutrienți. Cea mai buna opțiune este de a o manca proaspata.

Varza chinezeasca
De ce este nevoie sa mancati varza chinezeasca: aceasta este una dintre cele mai bune surse de potasiu, care ajuta la construirea masei musculare și menține scaderea tensiunii arteriale. Conține cantitați mari de vitamina A, care intareste sistemul imunitar.

Cum se pregateste: cu ajutorul ei se poate pregati salate si alte feluri de mancare.

Varza Kale
De ce trebuie sa consumati varza Kale: ea este o sursa excelenta de compusi numiti glucozinolați și kaempferol, care oamenii de stiinta cred ca lupta impotriva cancerului, protejeaza inima, mentine un nivel scazut de zahar din sange, ajuta la intarirea oaselor si reduce inflamatia. Acest tip de varza este bogata in luteina si zeaxantina – antioxidanti care lupta impotriva bolilor de ochi.

Cum se pregateste: se gateste in ulei de masline cu ceapa tocata, apoi se prajește in vin alb sau se adauga in supe de legume.

Nasturel
De ce trebuie sa consumati nasturel: o cana de nasturel va livra valoarea zilnica recomandata de vitamina K, care regleaza coagularea sangelui si reduce placa in peretii arterelor. Mai mult decat atat, lupta impotriva inflamatiei si artritei. Daca mancati nasturel in fiecare zi timp de doua luni, se va reduce riscul de cancer si reduce trigliceridele (grasimi nesanatoase).

Cum se pregateste: nasturelul este un mare plus pentru salate. Puteti sa-l gatiti cu alte legume, cum ar fi cartofi și praz.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: legume  frunze  sanatate