5 remedii naturale care combat indigestia

Posted by Stiri din Sanatate on Thursday, September 4, 2014 Under: sanatate


Indigestia este un disconfort major, ce se poate manifesta de fiecare data cand faci un exces culinar sau cand combini alimente care au o durata diferita de digerare. Durerile abdominale, senzatia de greata, senzatia de stomac prea plin si balonarea sunt principalele semne care te anunta ca ai o indigestie. Ce este de facut in acest caz? Poti apela la medicamente sau, si mai bine, poti recurge la remedii naturale, pe care le ai la indemana in casa.

1. Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru indigestie. Tot ce trebuie sa faci este sa dizolvi jumatate de lingurita de praf intr-un pahar cu apa si sa consumi lichidul atunci cand prezinti simptomele indigestiei. Bicarbonatul de sodiu neutralizeaza acidul din stomac, te scapa de senzatia de balonare si iti stimuleaza digestia.

2. Ghimbirul
Ghimbirul este un condiment cu proprietati desavarsite pentru sanatate, iar printre beneficiile lui se numara si tratarea rapida a indigestiei. Sunt doua modalitati in care poti consuma ghimbirul: fie iti faci ceai de ghimbir, fie amesteci o lingurita de ghimbir ras cu jumatate de lingurita de miere. Ambele tratamente trebuie luate dupa fiecare masa, pentru imbunatatirea digestiei si combaterea disconfortului abdominal.

3. Ananasul
Ananasul proaspat contine o enzima numita bromelaina, care imbunatateste tranzitul intestinal si combate indigestia. La jumatate de ora dupa o masa copioasa, bogata in grasimi, consuma unba-doua felii de ananas pentru a stimula digestia.

4. Iaurtul
Atunci cand alimentele pe care le consumi au nevoie de un timp indelungat de digerare, este recomandat sa consumi un iaurt degresat. Acesta contine bacterii probiotice care regleaza tranzitul intestinal, combat indigestia si te ajuta sa scapi rapid de balonare.

5. Scortisoara
O folosesti adesea in prajituri, dar stiai ca scortisoara este un remediu natural eficient impotriva indigestiei? Dizolva jumatate de lingurita de scortisoara intr-un pahar cu apa calda si lasa condimentul la infuzat pentru cateva minute. Consuma amestecul atunci cand te supara indigestia si vei uita de orice disconfort.

sursa: sanatate.acasa.ro

In : sanatate 


Tags: remedii naturale  combatere  indigestie