5 OBIECTE cancerigene pe care să le ELIMINI din casa ta

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, September 3, 2014 Under: sanatate


Multe dintre produsele pe care le folosim zilnic în gospodărie sunt „vinovate” de producerea cancerului, pe lângă faptul că provoacă alergii, astm sau alte probleme de sănătate.Iată câteva dintre substanţele care pot cauza apariția cancerului.

Ele pot fi lesne înlocuite cu produse care nu sunt toxice şi chiar mai ieftine.

Deodorantele de cameră
Mirosul plăcut pe care îl degajă este însă „acompaniat” de naftalină şi formaldehidă, ambele cunoscute substanţe cancerigene. Pentru împrospătarea aerului poţi folosi uleiuri esenţiale, coji de portocale sau săculeţi cu potpouri. Dar cel mai important, în loc să acoperi mirosul neplăcut, elimină-l. Aeriseşte frrecvent încăperile, goleşte coşul de gunoi de câte ori este nevoie şi spală-l de fiecare dată când schimbi sacul.

Vopseluri şi substanţe adezive
Dacă vrei să renovezi casa, atenţie ce materiale cumperi. Verifică ce au în compoziţie vopselurile, solvenţii şi adezivii. Printre substanţele toxice din componenţa acestor materiale se numără clorura de cobalt, acetatul de 2-etoxietil (2-EEA), cromatul de strontiu, unii esteri ai acidului ftalic, 1-metil-2-pirolidon, 1,2,3 tricloropropan.

Curăţatul chimic al hainelor
Unele haine nu se pot spăla şi trebuiesc duse la curăţătorie. Dar procesul de curăţare implică folosirea unor substanţe cancerigene precum percloretilena, benzenul, naftalina şi formaldehida. Caută o curăţătorie care foloseşte dioxid de carbon sau „curăţare uscată”. Lasă la aerisit câteva zile hainele curăţate chimic.

Soluţii anti-molii
Oricât de parfumate ar fi, tot se simte un miros neplăcut care nu este altceva decât insecticid toxic pe care îl inspiri şi tu odată cu moliile. Aeriseşte periodic hainele şi păturile de lână. Vara, lasă-le la soare o zi, două. Pune în dulap frunze uscate de tutun, leuştean sau levănţică.

Soluţiile de curăţat
Majoritatea soluţiilor pentru curăţat covoare conţin percloretilenă, care este foarte toxică pentru sistemul nervos şi irită căile respiratorii. Alternativă? Pune într-un bol câteva linguri de sare şi stropeşte-o cu apă. Înmoaie o perie în sare şi freacă pe toate suprafaţa covorului. Sau aspiră bine covorul şi freacă-l cu o jumătate de varză (curdă) pe toată suprafaţa. Mobila furniruită se lustruieşte frumos cu 2 linguri de ulei de măsline amestecat cu 1 lingură de oţet şi una de alcool.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: obiecte cancerigene  elimnare  casa