5 leacuri naturale cu rostopască

Posted by Stiri din Sanatate on Friday, October 31, 2014 Under: sanatate

5 leacuri naturale cu rostopască

Unul dintre cei mai buni aliaţi din natură împotriva a numeroase afecţiuni este rostopasca, cunoscută şi sub numele de “iarbă de negi”. Se poate administra sub formă de pulbere, de tinctură şi infuzie. În cazul anumitor afecţiuni se foloseşte sucul scurs direct din tulpina plantei.

Afecţiuni ale ficatului şi ale bilei

Tinctura de rostopască şi-a dovedit eficienţa în boli ale bilei şi ale ficatului, precum hepatita, colica biliară şi litiaza biliară. Cei care suferă de astfel de afecţiuni trebuie să ia, de două ori pe zi, indicat dimineaţa şi seara, timp de o lună, câte zece picături de tinctură.

Se poate administra şi sub formă de pulbere, timp de trei săptămâni. Se iau câte 5 grame de pulbere din plantă, de trei ori pe zi.

Pancreatită

Cunoscută drept o afecţiune greu de tratat, pancreatita se poate vindeca şi cu ajutorul infuziei de rostopască. Cea mai bună cale de administrare este infuzia, pe care o poţi prepara chiar la tine acasă.

Ai nevoie de 4-5 linguri de rostopască tocată mărunt, peste care torni 600 de mililitri de apă clocotită. Laşi preparatul o zi, la întuneric, după care strecori. Apoi adaugi 250 de grame de miere polifloră. Se ia câte o linguriţă, de patru ori pe zi, timp de două luni.

Depresie

Anxietatea şi stările depresive pot fi depăşite cu ajutorul tincturii de rostopască. Pui 30 de linguri de pulbere, peste care torni 800 de mililitri de alcool alimentar cu o concentraţie de 50 de grade.

Laşi la macerat timp de două săptămâni, după care se filtrează. Tinctura se păstrează în sticle de culoare închisă. Produsul de administrează de trei ori pe zi, câte 20 -30 de picături.

Cancer de piele

Sucul de rostopască este un ajutor important în cazul bolnavilor de cancer de piele. Aceştia trebuie să aplice pe locul afectat, timp de 10 minute, comprese cu sucul acestei plante sau tinctură. Tratamentul se administrează atât timp cât este nevoie.

Negi

Rostopasca este un antitod sigur împotriva negilor, care sunt  neplăcuţi din cauza aspectului. Nu trebuie decât să culegi planta, rupi tulpina şi aplici sucul care se scurge din plantă, pe neg. Repeţi acest lucru de două ori pe zi, până când vei reuşi să scapi de problemă. Este bine să mai aplici din sucul plantei încă 6-7 zile, chiar dacă negul a dispărut.

Totodată, planta este eficientă şi în procesul de vindecare al rănilor. Aplici, de două ori pe zi, comprese cu tinctură de rostopască pe rană, fapt care ajută la îndepărtarea bacteriilor şi prevenirea infecţiilor.

Atenţie la administrare

Această plantă poate deveni toxică dacă se depăşeşte doza recomandată. Astfel, te poţi alege cu spasme digestive, halucinaţii, şi chiar îţi poţi îmbolnvi inima. Totodată, tratamentele cu rostopască nu sunt recomandate femeilor însărcinate şi nici copiilor care nu au împlinit vârsta de 12 ani.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: leacuri  naturale  rostopasca