5 alimente-medicament care lupta impotriva gripei

Posted by Stiri din Sanatate on Thursday, October 2, 2014 Under: sanatate


Pentru a preveni gripa, trebuie sa aveti o imunitate puternica, insa in cazul in care sunteti deja bolnavi, trebuie sa luati masuri mai serioase.

Este foarte important sa nu subestimati starea de gripa, si sa vizitati de indata un medic. Sa nu credeti ca daca ati luat odata virusul gripei, veti fi apoi protejati de el. Retineti ca alimentatia este foarte importanta atunci cand sunteti bolnavi. Iata care sunt cele cinci alimente-medicament pe care trebuie sa le mancati daca aveti gripa:

Usturoi
Este adevarat ca este destul de aromat si are un miros puternic, dar acesta este unul dintre cele mai bune mijloace de a vindeca gripa. Usturoiul contine antioxidanti care lupta impotriva inamicilor sistemului imunitar.

Miere de albine
Atunci cand mancati acest produs dulce, incercati sa il tineti in gura pana cand se topeste. Mierea are o actiune anti-inflamatoare, care va calma mucoasa gurii si a gatului, si va ajuta pentru a calma tusea. Desigur, mierea este multa mai potrivita pentru a o adauga la un ceai de plante, rețineti ca nu este bine sa o adaugati in ceai atunci cand ceaiul este inca fierbinte, deoarece isi pierde proprietatile sale de vindecare.

Lamai
Aceste fructe acre sunt un mare ajutor in lupta cu gripa si raceala. Puteti adauga o felie de lamaie in ceai sau incercati sa o mancati simpla. Daca este prea acra, se adauga un pic de miere pe ea. Lamaile si usturoiul sunt cele mai eficiente alimente atunci cand vine vorba de tratarea gripei.

Alte fructe benefice sunt merele, care sunt bogate in vitamina C și grapefruit, care, la randul sau, este plin de flavonoide, care ajuta sistemul imunitar.

Nucile, sunt bogate in vitamine, minerale, proteine​​, fibre. Amintiți-va ca daca tuse, acestea nu sunt deosebit de adecvate, deoarece va irita si mai mult gatul.

Supa, ceai, bauturi calde va ajuta corpul sa scape de virusii care s-au stabilit in ei. Ceaiurile de plante ar trebui sa se bea de mai multe ori pe zi – flori de soc, menta, echinacea, eucalip, cimbru, si altele.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: alimente medicament lupta impotriva gripei