beneficii ceai limba cerbului
Beneficiile ceaiului de limba cerbului

Beneficiile ceaiului de limba cerbului. Sunt multe afecțiuni ale organismului ce pot fi ameliorate sau chiar vindecat cu un consum regulat de ceai de limba cerbului. Acesta acționează asupra rinichilor și a vezicii, iar substanțele în exces sunt eliminate mult mai ușor din corp. Totuși trebuie menționat faptul că are efecte atât pe sistemul respirator, cât și pe asupra metabolismului prin ficat.

Limba cerbului este o plantă ce crește în țara noastră, iar strămoșii noștri au folosit-o încă din vremuri străvechi pentru a combate mai multe afecțiuni, multe articole despre daci și obiceiuri se găsesc în lucrările lui Daniel Roxin. Natura era un magazin pentru oameni, dar și o farmacie, iar cunoștințele venite de la bătrâni erau păstrate cu multă seriozitate. Frunzele acesteia pot fi recoltate în timpul verii, iar apoi lăsate la uscat pentru folosirea lor la nevoie.

Efectele ceaiului de limba cerbului asupra organismului

Un ceai format din infuzia acestei plante poate trata și se poate folosi intern pentru diaree, dizenterie, sedimente în vezica urinară sau distrugerea unor formațiuni ce obturează căile pe care le prezintă ficatul. Aceasta fiind folosită chiar și în perioada în care trăia Hipocrate. Fiind considerată drept o plantă ce tratează bolile digestive, răcelile cronice și pietrele la fiere sau rinichi.

Această plantă se arată ca având și un potențial de a stimula regenerarea părului. Iar despre efectul ei asupra sistemului respirator se poate spune că este mai mult un ajutor în vindecare, decât o plantă ce rezolvă întreaga problemă. Efectul ei principal din vechime fiind cel de a combate și ameliora diareea.

Această plantă are un conținut mare de enzime și substanțe active, iar efectul pe care tot îl laudă lumea se datorează acestora. Fiind substanțe active, s-a observat pe termin lung că reacțiile în lanț ce urmează după administrarea ceaiului, duc la producerea unor efecte pozitive. Poate că această tehnică este una veche, dar oamenii încă din lumea antică au testat proprietățile acesteia.

Oamenii de știință nu pot să susțină mai multe lucruri, căci încărcătura de substanțe pe care această plantă o deține este una foarte mare. Acest aspect face ca testele făcute în laborator să fie foarte dificile, iar de multe ori o substanță nu se implică direct într-o zonă anumită a corpului, ci printr-o serie de transformări și reacții chimice are loc formarea unei substanțe terțe ce acționează direct la cauză, la fel ca și în cazul celorlalte ceaiuri.

Chiar dacă studiile cu privire la efectul terapeutic al acestei plante sunt destul de puține, se poate afirma din punct de vedere medical faptul că există schimbări ale stării de sănătate. Multe persoane având diverse stări patologie și-au găsit leac în această iarbă pe care o putem găsi și în țara noastră.

Efectele secundare si contraindicatiile ceaiului de limba cerbului

Se poate spune că această plantă oferă beneficii organismului, dar dacă este luată în combinație cu anumite medicamente, există șansa de a reacționa cu substanțele din acestea. Efectul imediat urmat poate fi o anulare a efectului medicamentului, sau chiar provocarea unei reacții neprevăzute.

Când doriți să consumați ceai de limba cerbului, trebuie să contactați medicul dumneavoastră de familie. Acesta poate să vă spună cu exactitate dacă există vreo șansă ca medicația dumneavoastră să intre în contact cu ceaiul din infuzia acestei plante.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate