sport miscare
De ce orice miscare este mai buna decat nimic

Dupa un deceniu, americanii au noi recomandari din partea oficialilor de la Department of Health and Human Services (HHS). Acestia spun ca orice miscare este mai buna decat nimic, chiar si cateva minute de exercitii fizice pe zi.

Aceasta este o schimbare fata de recomandarile din trecut, care precizau ca sunt necesare cel putin 10 minute de activitate fizica pe zi pentru a beneficia de efectele pozitive asupra sanatatii. „Acum stim ca orice volum de activitate fizica are unele beneficii pentru sanatate”, a precizat Brett Giroir de la HHS.

O alta schimbare este aceea ca si copiii cu varstele cuprinse intre 3-5 ani trebuie sa aiba activitate fizica de cel putin 3 ore pe zi, pentru a promova cresterea si dezvoltarea corpului, relateaza Live Science. In prezent insa, doar 26% dintre barbati, 19% dintre femei si 20% dintre adolescentii din SUA se incadreaza in aceste recomandari. Desi studiile arata ca adultii devin din ce in ce mai activi, rata de activitate descreste in randul adolescentilor.

Avand in vedere cresterea ocurentelor de obezitate, boli cardiovasculare si alte maladii asociate lipsei de miscare, activitatea fizica a fost considerata de multi cercetatori „medicamentul minune”. Nici in Romania lucrurile nu stau prea bine la acest capitol. Intr-un studiu din acest deceniu, unul din patru romani este obez, potrivit Gandul. Un alt studiu efectuat la nivelul Uniunii Europene arata faptul 60% dintre romani nu fac niciodata sport, scrie Mediafax.

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate