Ardeiul iute roșu reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral
Ardeiul iute roșu reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral

Ardeiul iute roșu ajuta inima. Știam efectele ardeiului iute asupra longevității. Un nou studiu sugerează că condimentele pot reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Unele studii au arătat deja că ardeiul roșu are efecte de protecție împotriva cancerului colorectal și cancerului pulmonar. Un altul, publicat mai recent, a sugerat că ardeii iuti au avut un efect asupra longevității noastre. Consumatorii de ardei roșu având o rată a mortalității de 21,6% comparativ cu o rată de 33,6% în rândul non-consumatorilor.

Ardeiul iute roșu ajuta inima
Lista efectelor sale protectoare este acum în creștere, potrivit unui nou studiu italian, care arată că consumul regulat de ardei iute reduce riscul de infarct și accident vascular cerebral. Acest studiu a fost realizat în sudul Italiei, o regiune în care ardeii sunt un ingredient de bază la gătit. Urmărind 28.000 de rezidenți timp de 8 ani, cercetătorii au descoperit că voluntarii care au mâncat mâncare condimentată de cel puțin 4 ori pe săptămână aveau un risc de deces cu 40% mai mic de atac de cord și un risc mai mic de deces în urma unui accident vascular cerebral.

Potrivit oamenilor de știință, acest efect asupra speranței de viață se datorează capsaicinei, unul dintre compușii din ardeiul iute, care are multe virtuți pentru organismul nostru. Acesta metabolizează grăsimile, stochează energia în diferite organe și protejează împotriva acumulării de plăci care pot înfunda arterele. De asemenea, are un efect protector împotriva colesterolului și dezactivează anumite regulatoare de creștere a celulelor, reducând astfel riscul de tumori canceroase.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate