vitamina d
Alimentele cele mai bogate în vitamina D

Alimentele cele mai bogate în vitamina D. Aproape ca nu exista persoana care, cel putin in sezoanele incare soarele nu este atat de darnic, sa nu se confrunte cu o carenta de vitamina D, o vitamina extrem de importanta pentru sistemul imunitar si cel osos. Iata care sunt cele mai bune 10 alimente bogate in vitamina D3!


Hering
Se mănâncă în diferite moduri: la grătar, afumat, marinat. În general, nivelurile de vitamina D sunt aproximativ echivalente, indiferent de metoda de preparare. Conținut de vitamina D în heringul la grătar: 22 pg / 100 g. Conținutul de vitamina D al heringului afumat: 16,1 pg / 100 g. Conținutul de vitamina D al heringului marinat: 13,1 pg / 100 g.

Alimentele cele mai bogate în vitamina D. Sardine in ulei
Sardinele din ulei oferă o sursă interesantă de vitamina D. Conținutul de vitamina D în sardine în ulei: 10,8 µg / 100g.

Tonul
Conținutul de vitamina D al tonului galben natural: 6,1 pg / 100 g. Conținutul de vitamina D al tonului brut: 7,2 pg / 100 g.

Somon
Avantajul său este că poate fi consumat atât crud, cât și gătit și este ideal și pentru a fi afumat, precum păstrăvul. Cu toate acestea, conținutul de vitamină D variază oarecum în funcție de tipul de preparare. Conținut de vitamina D în somon aburit: 8,7 pg / 100 g. Conținutul de vitamina D al somonului brut: 4,69 pg / 100 g. Conținutul de vitamina D al somonului afumat: 2,97 pg / 100 g.

Alimentele cele mai bogate în vitamina D. Păstrăvul
Împarte aceeași culoare roz ca și vărul lui somonul, care provine din creveții mici roz care îi plac în mod deosebit și care constituie majoritatea dietei sale. La fel ca heringul, conținutul său de vitamina D depinde de tipul de preparare. Conținut de vitamina D în păstrăvul copt: 11 pg / 100 g; Conținutul de vitamina D al păstrăvului de fermă afumat: 5,2 pg / 100 g

Ficatul de vitel
Ca și ficatul gras de rață, ficatul de vițel este și o sursă interesantă de vitamina D. Acest organ, puțin apreciat de copii, are multe alte beneficii: este, de asemenea, foarte bine imbogatit in fier și proteine. Conținut de vitamina D în ficat gătit: 2,52 pg / 100 g.

Ciuperci
Ciupercile furnizează 5 µg / 100g.

Alimentele cele mai bogate în vitamina D. Ciocolata neagra
Bogată în magneziu și un adevărat aliat anti-oboseală și anti-depresie, ciocolata este, de asemenea, bogată in vitamina D. Desigur, în mod evident, nu concurează cu peștele, dar conținutul său nu este neglijabil. Conținutul de vitamina D din ciocolată neagră cu 40% cacao minimă: aproximativ 5 ug / 100g.

Ouale
Fie că sunt crude saugatite, ouăle reprezintă o sursă interesantă de vitamina D. Conținutul de vitamina D în gălbenușul de ou fiert: 2,11 µg / 100g.

Branza emmental
Vitamina D se găsește și în produsele lactate, deși nivelurile sunt mai mici decât în ​​fructele de mare sau în carne. Conținut de vitamina D în Emmental 1,81 µg / 100g. Conținutul de vitamina D din laptele condensat integral îndulcit: 1,68 pg / 100 g. Conținutul de vitamina D al brânzei proaspete de tip elvețian cu lapte semi-degresat: 1,25 µg / 100g.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate