alimente depresie
Alimente care te ajuta in cazuri de depresie

Dacă suferi de depresie, trebuie să știi cât de important este să ai toate resursele disponibile pentru a depăși în mod eficient această tulburare. Alimentația sănătoasă poate deveni astfel cea mai bună terapie naturală pentru îmbunătățirea stării tale de spirit.

Rolul dietă în lupta împotriva depresiei
Alimentele care alcătuiesc dieta obișnuită au o influență determinantă asupra stării tale de spirit. Plecând de la această premisă, mai multe studii științifice au arătat că fiind atent la ceea ce mănânci te poate ajuta în ameliorarea anumitor simptome ale depresiei.

În realitate, creierul are nevoie de o serie de substanțe nutritive esențiale pentru a funcționa corespunzător, iar acestea pot avea și o influență pozitivă în lupta împotriva tulburărilor emoționale, cum ar fi depresia. Acestea sunt vitaminele D, E, B9, B1 și B12, acizii grași Omega 3, fibrele și mineralele, cum ar fi magneziu și calciu.

De asemenea, reține că unele alimente încurajează organismul să secrete serotonină și endorfine, ceea ce te face să te simți bine și fericit. Prin urmare, acestea te pot ajuta să îți recapeți starea de spirit bună.

Importanța Serotoninei
Serotonina este un neurotransmițător pe care cu toții îl avem în organism și o lipsă a acestuia poate duce la tulburări emoționale, cum ar fi depresia sau anxietatea. Pentru a ne asigura că producem suficientă Serotonină, trebuie să ingerăm Triptofan. Acest aminoacid este conținut de alimente precum nuci, ouă sau pește. Prin urmare, trebuie să fie prezent în dieta persoanelor care au nevoie să depășească simptomele depresiei.

O masă cu aceste ingrediente poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit a unei persoane aproape imediat. În orice caz, putem merge mai departe și ne putem bucura de beneficiile pe care anumite alimente le oferă pentru a ne îmbunătăți starea de spirit, asta dacă le introducem regulat într-o dietă sănătoasă și variată.

Alimentele în lupta împotriva depresiei
Deși există multe alimente care pot avea efecte benefice în lupta împotriva depresiei și pot ajuta la îmbunătățirea stării noastre de spirit, merită luate în considerare unele dintre cele mai eficiente:

Carnea de curcan și carnea de pui
Aceste două tipuri de carne albă sunt foarte bogate în triptofan. Prin urmare, dacă le introducem în dieta noastră regulată, putem fi siguri că se secretă suficientă serotonină pentru a genera o stare de bine.

Nucile
Doza zilnică de nuci este esențială pentru a oferi organismului cantitatea de acizi grași mononesaturați de care are nevoie, pentru a asigura funcționarea corectă a sistemului cardiovascular și, în plus, stimulează o stare bună de spirit. Sunt chiar benefice pentru concentrare și pentru un plus de energie.

Ceaiul verde
Ceaiul verde are o serie de efecte benefice asupra organismului, dar cu această ocazie merită observat că acesta conține teină, un aminoacid esențial care are o acțiune relaxantă și protejează împotriva depresiei.

Uleiul de pește
Dacă mănânci somon, sardine sau alți pești uleioși, vei ingera cantitatea de acizi grași omega 3 de care ai nevoie pentru a-ți ajuta creierul să rămână sănătos și pentru a elibera serotonină – o substanță esențială pentru starea de bine.

Ciocolata neagră
Orice cantitate moderată de ciocolată neagră este un deliciu cu adevărat special pentru majoritatea oamenilor, precum și un super aliment care te va ajuta sa-ți îmbunătățești starea de sanatate. Conține antioxidanți și, de asemenea, stimulează producerea de serotonină, pe lângă reducerea cantității de hormon al stresului din organism.

Iaurt
Pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit și pentru a depăși simptomele depresiei, poți consuma câte două iaurturi pe zi. Bacteriile sale sunt benefice pentru reglarea funcțiilor cognitive și emoționale, astfel încât vor deveni cei mai buni aliați ai tăi pentru a te simți mai bine atât din punct de vedere fizic cât și psihic.

Ovăz
Nu este nici o indoială că ovăzul este una dintre cele mai complete cereale pe care le poți avea în cămara ta. În plus față de proprietățile sale benefice pentru digestie și pentru menținerea echilibrului nivelului de zahăr din sânge, acesta conține acid folic și vitamine care mențin energia organismului.

Quinoa
O altă cereală care ar trebui să fie de nelipsit din dieta ta. Acesta conține proteine, fibre, grăsimi și carbohidrați – o combinație perfectă pentru a te simți mai bine în viața de zi cu zi.

Turmeric
Este bine să utilizezi aroma delicioasă a acestui condiment pentru a da savoare preparatelor tale, dar ceea ce nu știi este că te ajută să-ți îmbunătățești starea de sănătatea fizică și psihică. Pe de o parte, este eficient ca antiinflamator și în tratarea problemelor articulare, iar pe de altă parte este un aliat excelent în îmbunătățirea stării de spirit și a memoriei.

Alimentația sănătoasă este esențială dacă vrei să ai o formă fizică și emoțională bună. Adăugă aceste alimente în dieta ta obișnuită pentru a te bucura de toate beneficiile lor și pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit, lucru esențial dacă vrei să învingi depresia.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate