Aceste 9 simptome vă informează despre prezenta un cheag de sânge in corp
Aceste 9 simptome vă informează despre prezenta un cheag de sânge in corp

Simptomele unui cheag de sange. Un cheag de sânge, cunoscut și sub numele de emboli, este o masă gelatinoasă care blochează o arteră sau o venă. Avem nevoie ca sângele nostru sa se coaguleze pentru a opri sângerarea atunci când avem o rană, dar această coagulare poate apărea și atunci când nu este nevoie și poate fi destul de periculoasă. Cel mai frecvent tip de embolie este tromboembolismul. Este o obstrucție a unui vas de sânge de către un cheag de sânge care s-a desprins din alt loc.

Cheagurile de sânge sau tromboembolismul ucid mii de oameni în fiecare an. Este important să observați semnalele cât mai curând posibil.

1. Palpitații cardiace
Aveți palpitații cardiace regulate? Poate fi un simptom al emboliei. Un cheag de sânge în plămâni poate limita sau bloca fluxul de aer în plămâni. Inima trebuie să se compenseze, motiv pentru care începe să bată mai greu, mai repede și mai eratic.

2. Simptomele unui cheag de sange. Durere în piept
Persoanele care au avut embolie pulmonară declară că apare ca un atac de cord. Acest lucru se datorează faptului că durerea unui atac de cord este comparabilă cu cea a emboliei pulmonare. Diferența este că durerea emboliei pulmonare este comparabilă cu o înjunghiere și se agravează atunci când respirați profund.

3. Respirație scurtă
Embolia pulmonară poate provoca, de asemenea, probleme respiratorii. După cum am menționat anterior, cheagul de sânge opreste bun furnizare de oxigen. Acest simptom vă poate da impresia că veți cădea din picioare.

4. Simptomele unui cheag de sange. Tuse
Tusea în mod regulat este adesea asociată cu răcelile, gripa, pneumonia sau laringita. Dar ai o tuse uscată care pare să vina de nicăieri? Deci, acesta poate fi un mod prin care corpul tău te avertizeaza despre o embolie pulmonară. Dacă tusesti flegmă și / sau sânge, este timpul să mergi la medicul tău.

5. Decolorarea pielii
Aveți brusc o zonă roșie pe braț sau picior? Acesta poate fi simptomul trombozei venoase. Această pată este caldă și moale? Acest lucru poate indica faptul că aveți un cheag de sânge sub piele.

6. Edem
Când glezna sau încheietura mâinii începe brusc să se umfle, aceasta poate indica tromboză venoasă la braț sau picior. Cheagul de sânge blochează circulația, ceea ce împiedică circularea sângelui. Sângele se acumulează în spatele cheagului și face ca această parte a corpului să se umfle.

7. Simptomele unui cheag de sange. Durere în brațe sau picioare
Poate să pară o durere musculară relativ inofensivă sau crampe la braț sau picior, dar fiți atenți. Durerea se agravează imediat ce începi să mergi sau să te întinzi? Dacă si pielea ta este roșie și umflată, ai simptomele evidente ale unui cheag de sânge în corp.

8. Vomitarea
De asemenea, puteți dezvolta un cheag de sânge în stomac, aceasta este ischemia intestinală. Aveți greață severă, dureri de stomac și vărsături? Acesta poate fi un simptom al ischemiei intestinale. Consultați imediat medicul dumneavoastră.

9. Tulburări de vedere
Un cheag de sânge vă poate afecta, de asemenea, vederea. În mod normal nu aveți probleme de vedere, dar acestea apar brusc? Acesta poate fi un semn al unui cheag de sânge într-o arteră conectată la ochi. Încă o dată, este foarte important să vă consultați imediat medicul.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate